Krimi: Agatha Christie: Gyilkosság meghirdetveDVD filmek
Különös hirdetést olvasnak Chipping Cleghorne lakói a péntek reggeli napilapjukban. Aznap este hét órakkor gyilkosság fog történni >>>
Agatha Christie: Gyilkosság meghirdetve
A Murder Is Announced
angol film 1985
krimi

Különös hirdetést olvasnak Chipping Cleghorne lakói a péntek reggeli napilapjukban. Aznap este hét órakkor gyilkosság fog történni Letitia Blacklock házában. A hölgy ismerősei izgatottan készülődnek az eseményre, mivel mindezt csak egy hóbortos meghívásnak tartják Letitia partijára. Miss Blacklock szintén olvassa a hirdetést, azonban ő sem tud semmiről. Ahogy az óra mutatója egyre közelebb ér a heteshez, sorra érkeznek a kíváncsi ismerősök a házhoz. A nappaliban álldogálva, beszélgetve egyre csak az órát figyelik. Pontosan hétkor hirtelen kihunynak a fények, a vaksötétben kivágódik a helység ajtaja, és eldördül három lövés.
Az ajtóban álló alak összeesik, a rémült városlakók gyertyafénynél próbálják kideríteni ki is az áldozat. Egy fiatalember, Rudi Scherz, a helyi hotel recepciósa hunyt el a helyszínen.
Craddock nyomozó kapja az ügyet, aki a szemtanúk és a fiatalember ismerőseinek kihallgatásával próbál nyomra akadni - mindhiába. Szerencsére Miss Marple is a helyi hotel vendége, így az egyre bonyolódó ügyben hamarosan felfedi, ki is a valódi tettes.

Egy klasszikus bűnügyi történet a krimi királynőjének tollából. Agatha Christie egyik kedvenc karaktere, Miss Marple; az idős, ám tűéles logikával rendelkező hölgy, aki a kötőtűk csattogtatása mellett számtalan rejtély kulcsát is megtalálja.

Szereplők:
Joan Hickson, Ursula Howells, Renée Asherson, Samantha Bond, Simon Shepherd
Rendező: David Giles
Gyártó stúdió: BBC
Forgalmazza: Budapest Film
Hossz: 150 perc

DVD Információk:
Hang: Mono
Szinkronok: magyar, angol
Felirat: magyar
Kép: 1,33:1 (4:3)
DVD Extrák:
Interaktív menük
Jelenetek közvetlen eléréssel

DVD Premier: 2006 április 6.
  • Ehhez a cikkhez: Agatha Christie: Gyilkosság meghirdetve jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 2 Átlagolt érték: 5
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmek