Vígjáték: Facér JimmyMozifilmek
Jim, a fiatal önjelölt író egy elveszett lélek. Mély depressziója mindenhova elkíséri, még Indiana államba is, egy isten háta mögötti kisvárosba, >>>
Facér Jimmy
Lonesome Jim
amerikai film 2005
vígjáték, dráma

Jim, a fiatal önjelölt író egy elveszett lélek. Mély depressziója mindenhova elkíséri, még Indiana államba is, egy isten háta mögötti kisvárosba, ahol a családja lakik. New Yorkban próbált szerencsét, de kutyasétáltatáson kívül többre nem vitte, így most egy fillér nélkül kénytelen hazatérni.
A kisvárosban mintha megállt volna az idő, semmi sem változott, mióta elment. Anyja túláradó, fojtogató imádata, bátyja életunt létformája, a lepukkant környék hamar eszébe juttatják, hogy pár éve mi elől menekült.
Ám jelenléte felkavarja a kisvárosi élet állóvizét. Egy "jól sikerült” beszélgetés után a bátyja öngyilkosságot kísérel meg. A szülei műhelyében dolgozó nagybácsi pedig belekeveri egy drogüzletbe, minek következtében bezárják a céget, és az anyját börtönbe zárják. Jim nyakába egyszerre több teher is szakad: helyettesítenie kell bátyját a helyi általános iskola kosárlabda edzésein.


Lelket kellene vernie egy kétbalkezes kislánycsapatba, akik az eddigi 14 mérkőzéseiken egy pontot sem szereztek. Ki kellene hoznia az anyját a börtönből. Végül szembe kellene néznie saját hirtelen támadt érzelmeivel is, melyek egyéjszakás kaland után születtek.

Szereplők:
Casey Affleck, Liv Tyler, Mary Kay Place, Seymour Cassel, Kevin Corrigan
Rendező: Steve Buscemi
Forgatókönyv: James C. Strouse
Operatőr: Phil Parmet
Zene: Evan Lurie
Gyártó stúdió: Plum Pictures, InDigEnt
Forgalmazza: Budapest Film
Hivatalos honlap
Hossz: 91 perc
Első vetítés:
2005. január 22. (Sundance)Mozipremier: 2006. július 27.

  • Ehhez a cikkhez: Facér Jimmy jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 1 Átlagolt érték: 5
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozipremierekMozifilmek