Kalandfilm: A leggyorsabb IndianMozifilmek
Hosszú éveken keresztül várta a napot, melyen bizonyíthatja rátermettségét. Csupán a lehetőség éltette, hogy a leggyorsabbként >>>
A leggyorsabb Indian
The World's Fastest Indian
új-zélandi, amerikai film 2005
kaland, dráma

Hosszú éveken keresztül várta a napot, melyen bizonyíthatja rátermettségét. Csupán a lehetőség éltette, hogy a leggyorsabbként átírhatja a rekordok könyvét. Az új-zélandi származású Burt Munrot (Anthony Hopkins) szenvedélyes emberként ismerték: évtizedeket szentelt viharvert 1920-as Indian motorkerékpárjának újjáépítésére, majd 1967-ben benevezett vele az Utah állambeli Boneville Salt Flats-en megrendezett bajnokságra,és egymás után többször is felállította a gyorsasági világrekordot, amelyet máig nem sikerült megdönteni – senkinek.

A lebilincselő – és megtörtént eseményeken alapuló - történet végigköveti Munro életpályájának legizgalmasabb szakaszát: láthatjuk, amint a konzervatív ausztrál öregúr megérkezik a hatvanas évek Amerikájába, számos élményt szerez, barátságokat köt, és mindenekelőtt: szembenéz legkomolyabb kihívásával, végigküzdi magát a fényes diadalhoz vezető göröngyös úton. A néző kalandos utazást tehet a féktelen száguldozás, a hatalmas lóerők, a hófödte versenypályák csábító világába, mialatt megismerkedik egy elszánt férfival, aki fenekestül felforgatta a sporttörténelmet.

A 2005-ös évad egyik rendkívülinek ígérkező meglepetésprodukciója – a San Sebastian Filmfesztivál díj jelölt alkotása – másodszor is egyesítette a korábban már eredményesen együttműködő kis csapatot: Roger Donaldson rendezőt (Dante pokla; Tizenhárom nap; Beavatás) valamint a legendás Anthony Hopkinst, akik a Bounty című, 1984-ben készült kalandfilm óta először forgatnak együtt.


Szereplők:
Anthony Hopkins, Bruce Greenwood, Diane Ladd, Antony Starr
Rendező: Roger Donaldson
Forgatókönyv: Roger Donaldson
Operatőr: David Gribble
Vágó: John Gilbert
Zene: J. Peter Robinson
Gyártó stúdió:
New Zealand Film Commission, Magnolia Pictures, 3 Dogs and a Pony
Forgalmazza: Budapest Film
Hivatalos honlap
Hossz: 127 perc
Első vetítés:
2005. szeptember 10. - Toronto-i Filmfesztivál

Hazai mozipremier: 2006. október 5.
  • Ehhez a cikkhez: A leggyorsabb Indian jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 2 Átlagolt érték: 5
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozipremierekMozifilmek