Vígjáték: DVD kritika: Durr, durr és csókDVD kritika
A forgatókönyvet Shane Black a Halálos fegyver írója jegyzi, aki rendezőként ezzel a filmmel mutatkozott be a közönségnek...

Durr, durr és csók

A film

A forgatókönyvet Shane Black a Halálos fegyver írója jegyzi, aki rendezőként ezzel a filmmel mutatkozott be a közönségnek. Az alapsztorihoz Brett Holiday regényét (Bodies Are Where You Find Them) használta fel, de ezek mellett merített még ötleteket Raymond Chandler műveiből is. A kész alkotás különös egyveleg lett: egyrészről nagyszerű vígjáték, másrészről viszont egy jól kidolgozott krimi. Black nagyszerűen választotta ki az egyes szerepekre a színészeket, mely hozzájárult, hogy alkotása nagy sikereket ért el a külföldi, és a hazai mozikban is.

Harry Lockhart (Robert Downey Jr.) piti bűnöző. Egy rosszul sikerült rablás helyszínéről menekül, mikor véletlenül egy filmes szereplőválogatás közepébe csöppen. Nagy meglepetésére a meghallgatáson alkalmasnak találták, ezért hamarosan egy magánnyomozó (Val Kilmer) kezdi el felkészíteni a detektívszerepre. Ebben a kusza helyzetben találkozik gyermekkori szerelmével Harmonyval (Michelle Monaghan), akivel elhiteti, hogy ő igazi magánnyomozó, ezért a lány megbízza egy bonyolult ügy felderítésével. Számos kalandba és vicces helyzetbe sodródik a kényszer szülte trió, de a végére természetesen, a balek tolvaj, a meleg detektív és a kezdő színésznőcske teljesen összeszoknak.

Shane Black alkotása egész estés kikapcsolódást nyújt, melyet érdemes beszereznünk a házi filmgyűjteménybe.

80%

A DVD

Ahogy a kiadványt a kezünkbe vesszük, amit legelőször észreveszünk az, hogy nem a magyarosított cím került rá, hanem az eredeti angol cím, mely sokkal jobban hangzik. A film menüjének hátterében a plakát látható, a menüpontok között egy vörösre rúzsozott szájjal tudunk lépkedni. Az extrák szokványosak, sajnos nem sikerült vicces hangulatot kölcsönözni nekik, amit joggal várhatna el a néző, egy ilyen film után.

50%

A film

Durr, durr és csók

Színes, amerikai krimi- vígjáték

Eredeti cím: Kiss Kiss, Bang Bang

Ősbemutató: 2005. május 14. (Cannes)

Hazai bemutató: 2005. december 29.

Játékidő: 103 perc

Rendező: Shane Black

Szereplők: Robert Downey Jr. Val Kilmer, Michelle Monaghan, Dash Mihok, Shannyn Sossamon, Corbin Bernsen

Forgatókönyvíró: Shane Black

Producer: Joel Silver

Operatőr: Michael Barrett

Vágó: Jim Page

Zene: John Ottman, Scott Hardkiss

A DVD

Hangok: magyar, angol, cseh (5.1)

Feliratok: magyar, angol, cseh

Képarány: 16:9

Extrák: audiokommentár, bakiparádé, előzetes

Forgalmazó: Warner Home Video

Megjelenés: 2006. május 23.

A film hivatalos oldala

Forrás és Fotó: Warner Home Video

Illés Henrietta

  • Ehhez a cikkhez: DVD kritika: Durr, durr és csók jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 1 Átlagolt érték: 4
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz