Magyar film: Szabadság, szerelemMozifilmek
Az Andy Vajna és Joe Eszterhas nevével fémjelzett film az 1956-os forradalmi eseményeket mutatja be az ugyanebben az időben zajló >>>
Szabadság, szerelem
magyar film 2006
dráma, történelmi

Az Andy Vajna és Joe Eszterhas nevével fémjelzett film az 1956-os forradalmi eseményeket mutatja be az ugyanebben az időben zajló melbourne-i olimpián versenyző magyar vízilabda válogatott sorsán keresztül.

Budapesten kitör a forradalom. A vízilabda-válogatott fiatal sztárja, Karcsi (Fenyő Iván) és barátja, Tibi (Csányi Sándor) belekeveredik az utcai eseményekbe. Eleinte csak a kalandot keresik.
Karcsinak megakad a szeme egy harcias műegyetemista lányon, Falk Vikin (Dobó Kata), és a nyomában járva eljut a forradalom legfontosabb színhelyeire: ott van a Kossuth téren, majd a Rádió ostrománál is.

Ez már nem játék. A forradalom magával sodorja őt. Az edzésnél, a sportsikernél már sokkal fontosabbnak tartja, hogy az igazság oldalán harcolhasson. Kénytelen elárulni a csapatát, de új, hű társakat talál: a pesti utca hőseit; és ami a legfontosabb számára: Vikit. Október végén a forradalmárok azt hiszik, harcuk és áldozataik nem voltak hiábavalók, ezért a lány rábeszéli Karcsit, hogy utazzon mégis a többiekkel, képviselje az olimpián az új Magyarországot. Mire a srác rájön, hogy a forradalom kudarcra van ítélve, már nem tud visszafordulni. Kénytelen sorsára hagyni szerelmét, és ha már nem harcolhat, teszi, amihez a legjobban ért: a medencében szerez dicsőséget hazájának.

Így kerül sor 1956. december 6-án az elődöntőre. Otthon T-34-esek rombolják le a barikádokat, itt a magyar vízilabdások néznek szembe a szovjetekkel. Karcsi és csapattársai most megmutathatják a világnak, hogy ez a kicsiny nép nem hagyja magát legyőzni.

Szereplők:
Fenyő Iván, Dobó Kata, Csányi Sándor, Szávai Viktória, Huszár Zsolt, Haumann Péter, Szirtes Ági, Schmied Zoltán, Rába Roland, Gesztesi Károly
Rendező: Goda Krisztina
Forgatókönyv:
Joe Eszterhas története alapján: Bereményi Géza, Gárdos Éva, Divinyi Réka
Operatőr: Vecsernyés János
Vágó: Gárdos Éva
Zene: Nick Glennie-Smith
Forgalmazza: InterCom

Hazai mozipremier: 2006. október 23.
  • Ehhez a cikkhez: Szabadság, szerelem jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 4 Átlagolt érték: 3.75
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozipremierekMozifilmek