Filmhír: Láncfűrésszel a kalózipar ellenFilmhírek
Három fontos bejelentést tett az Argo-csapat az Uránia Nemzeti Filmszínházban a hétfőn este >>>
Láncfűrésszel a kalózipar ellen

Három fontos bejelentést tett az Argo-csapat az Uránia Nemzeti Filmszínházban a hétfőn este megtartott sajtótájékoztatón. Az első elhangzott hír, hogy az immáron 51.708 néző által megtekintett akcióvígjátékhoz kapcsolódóan egy ún. Kincskereső Játék veszi kezdetét. A Vodafone által támogatott kincsvadászaton mindenki részt vehet, aki az Argo című film megtekintése után válaszolni tud az egyre rafináltabb kérdésekre, jelentette be a sajtótájékoztatón György Péter, a film producere. A válaszokat a szervezők a 1973-as SMS számon fogadják, a főnyeremény pedig egy Samsung házimozi-rendszer.

A válaszokat a szervezők a 1973-as SMS számon fogadják, a főnyeremény pedig egy Samsung házimozi-rendszer.

„Elhagytuk a kispályát!” Ezzel a jelszóval október 6-án minden büntetett előéletű hölgy, vagy úr ingyen és bérmentve tekintheti meg az ARGO című filmet a Kultiplex moziban, október 6-án, szerdán este 8 órakor. Vörös Gábor, az SPI International igazgatója ugyanakkor fukszos kopasz urakat és műkörmös szőke hölgyeket is vár, mert „ezek az emberek fontosak nekünk.” „Profik vagyunk bazmeg!” A kopasz uraknak csak ennyit kell mondaniuk a pénztáraknál, a szőke hölgyeknek pedig a „van pontgyűjtő kártyánk” kijelentéssel erősíthetik meg, hogy a filmet jöttek megnézni! Az ingyenes vetítésre az érdeklődőket érkezési sorrendben engedik be, a terem befogadóképességének erejéig.


Árpa Attila végül egy napok óta ígérgetett "meglepő bejelentéssel" zárta a sajtótájékoztatót. A rendező elmondta, hogy "akciócsoportjával" és az RTL Klub csatorna Fókusz című műsorának stábjával a hétvégén meglátogatott néhány fővárosi piacot. Árpa azt a híresztelést akarta személyesen ellenőrizni, miszerint filmjének kalózkópiái már kaphatóak. Árpa saját kezűleg vásárolt a hamisított DVD-kből, amelyek közül egyet egy láncfűrész segítségével semmisített meg az Uránia Filmszínházban (jelenlévők szerint többször is próbálkozott a szerszám beindításával, de csak sokadjára sikerült). A rendező felháborítónak találta és személye elleni támadásnak tekintette a tényt, hogy a jogvédő szervezetek karba tett kézzel nézik, hogy a feketepiaci terjesztők ellehetetlenítik az amerikai filmekhez mérten csöppnyi magyar filmes piacot, méghozzá hazai terepen.

Árpa annak megerősítésére, hogy felháborodása több mint üres frázis ötvenezertől egymillió forintig terjedő összeget ajánlott fel mindazoknak, akik használható információval segítik őt és az Argo stábját a hasonló esetek felgöngyölítésében (a bejelentéseket a kaloz(kukac)argofilm.hu e-mail címre várják). Mindenesetre a Moziplussz kiváncsian várja az akció végeredményét. Szerintünk ugyanis ennyi pénz képtelen lesz akár egy kicsit is megbénítani az illegalizmust, amellyel - mint köztudott - nem a bűnözök, hanem a mai mozijegyárak után egyre vékonyabb pénztárcával távozó kisemberek élnek leginkább.

A piacos Argo razziáról a Fókusz rejtett kamerás felvételeket készített, amelyeket hétfői adásukban le is adtak.

Forrás: SPI
  • Ehhez a cikkhez: Láncfűrésszel a kalózipar ellen jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 1 Átlagolt érték: 1
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz