Animációs: TerkelMozifilmek
Megkapó történet titkos szerelemről, pszichopata gyilkosról, vasrudakról, apró szendvicsekről és egy barátság próbatételéről. >>>
Terkel
Terkel i knibe/Terkel in Trouble
dán film 2004
animációs

Megkapó történet titkos szerelemről, pszichopata gyilkosról, vasrudakról, apró szendvicsekről és egy barátság próbatételéről.

Terkel egy teljesen átlagos hatodik osztályos, kissé puhány kisfiú, akinek az élete annyiban mégsem átlagos, hogy valaki meg akarja ölni. Terkel éppen ezért nagy bajban van, halálos fenyegetések kereszttüzében jár iskolába, és fogalma sincs arról, hogy kinek lehet az útjában. Helyzetén az se könnyít, hogy félnótás nagybácsija, Stewart rövid utcai harcban kiüti unokaöccse zsarnoki osztálytársait, a keményfiú Stent és Sakit. Terkelnek nem marad más választása a bunkóduó kiengesztelésére, mint hogy csatlakozzék az osztály legcsúnyább és legszerelmesebb kislányának, a hatalmas Doritnak a gúnyolásához.

De ki gondolta volna, hogy Dorit cérnája pont most pattan el?! Hosszú éveken át olyan jól tűrte, ha cikizték, miért most kell kiugrania az ablakon?!

Terkel reméli, hogy feldúlt lelkének jót fog tenni az osztálykirándulás, amit új tanáruk, az állatimádó Gunnar szervez. A kirándulás igazán izgalmas, sőt - halálosan az...
Terkel

Terkel

Terkel

Szereplők:
eredeti hang: Anders Matthesen, Aksel Hennie
Rendezők: Kresten Vestbjerg Andersen, Thorbjorn Christoffersen, Stefan Fjeldmark
Forgatókönyv: Mette Heeno, Anders Matthesen
Zene: Bo Rasmussen
Gyártó stúdió: Nordisk Film, A. Film A/S
Forgalmazza: Budapest Film
Hivatalos honlap
Hossz: 78 perc
Első vetítés:
2004. március 20. (NatFilm Festival, Dánia)

Hazai mozipremier: 2006. október 19.
  • Ehhez a cikkhez: Terkel jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozipremierekMozifilmek