Vígjáték: Eljegyzés a kastélyban - Neveletlen hercegnő 2.Mozifilmek
Két évvel ezelőtt műfajához mérten nagyot robbant a kasszáknál a Neveletlen hercegnő. A film főszereplője, Mia (Anne Hathaway) >>>
Eljegyzés a kastélyban - Neveletlen hercegnő 2.

Két évvel ezelőtt műfajához mérten nagyot robbant a kasszáknál a Neveletlen hercegnő. A film főszereplője, Mia (Anne Hathaway) álomvilágban élt, azt hitte egyszer híres és hatalmas pompában fog élni, és talán a Nagy Ő is meglátogatja életét. Ha ő nem is, de sose látott nagyanyja eljött, aki mellékesen Genovia királynője. Innentől kezdve Mia élete fenekestől felfordult.

A folytatás nem meglepő módon főleg a uralkodóvá válást boncolgatja. Mia még nem fejezte be a középiskolát, de közben folyamatosan tanulnia kell a "királyi udvar" szokásait: lovaglás, íjászat, és a többi. Nyárra barátnője személyében (Heather Matarazzo) szerencsére "játszópajtása" is lesz. Ám hősnőnk elé újabb gond gördül: kell találnia egy ideális férjjelöltet, akivel összeházasodik, mielőtt királynő lenne belőle...
A Neveletlen hercegnő három évvel ezelőtt nagy meglepetéssiker volt, 108 millió dolláros amerikai bevétele után egyértelmű volt, hogy lesz folytatás. A második részt 2004. augusztusában mutatták be, szintén nagy sikerrel. A rendezői székben ezúttal is (az immáron 70 éves) Garry Marshall (Micsoda nő, Oltári nő, Kisanyám) foglalt helyet, a film producerei között pedig a jobb napokat is látott Whitney Houston neve is megtalálható.
Az első rész szereplői közül visszatér az egykori Mary Poppins, azaz Julie Andrews (utoljára a Shrek 2.-ben hallhattuk, ő volt Fiona anyja); a rendező két állandó mellékszereplője, Hector Elizondo (Micsoda nő, Oltári nő) és Larry Miller, a népszerű komikus, de újra láthatjuk Mia mamájának szerepében Caroline Goodall-t (Schindler listája, A hazugsággyáros) is. A filmben játszik még A Gyűrűk Ura Gimlije, John Rhys-Davies valamint a népszerű tiniénekesnő, Raven is.
Magyarországi mozipremier:
2004. október 28.
Műfaj:
családi vígjáték,
Játékidő:
115 perc
Gyártó:
Walt Disney Pictures
Hivatalos honlap
Forgalmazó:
InterCom
Rendezte:
Garry Marshall
Forgatókönyv:
Gina Wendkos, Shonda Rhimes,
Meg Cabot
Operatőr:
Charles Minsky
Zene:
John Debney
Szereplők:
Anne Hathaway, Julie Andrews,
Hector Elizondo, John Rhys-Davies, Heather Matarazzo, Chris Pine,
Callum Blue, Kathleen Marshall,
Tom Poston, Joel McCrary
Kapcsolódó linkek:
Neveletlen hercegnő 2. - Képgaléria
  • Ehhez a cikkhez: Eljegyzés a kastélyban - Neveletlen hercegnő 2. jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 1 Átlagolt érték: 5
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmek