Vígjáték: Kebab kapcsolatDVD filmek
A kebab, a kung fu, Shakespeare, és a szagos pelenkák világa csak első hallásra áll távol egymástól. >>>
Kebab kapcsolat
német film 2005
vígjáték, romantikus

A kebab, a kung fu, Shakespeare, és a szagos pelenkák világa csak első hallásra áll távol egymástól. Vannak olyanok, akiknek az élete a fenti világok metszetébe tartozik. Itt van például Ibo, a Hamburgban élő török emigráns család ifjú reménysége. A filmrendezői babérokra áhítozó fiatalember egyelőre még csak egy reklámfilmet rendezett, azt is bácsikája gyorsétterme részére. Ám a merész hangvételű film nagy sikert arat a környék mozijaiban (a nemzetközi kebab-eladási skálán mérve).
Ibo két dologba szerelmes igazán: barátnőjébe, a Shakespeare-színésznőként befutni vágyó Titzibe és a kung fu-ba; minden álma, hogy Bruce Lee önkéntes apostolaként megrendezze a filmtörténet első német kung fu moziját.


A reklámfilm sikere jó ajánlólevélnek ígérkezik a filmszakmába, ám amikor Ibo megtudja, hogy a barátnője gyereket vár, hirtelen úgy érzi, hogy az ajtókat bevágták előtte, és még az orrát se tudta időben elkapni. Képtelen eldönteni, hogy a filmes karrier vagy a kétes tartalmú pelenkák világa felé induljon. Ráadásul családja is kirakja az utcára, feldühödve amiatt, hogy nem a környezetéből választott társat, hanem egy német lányt ejtett teherbe.
Ibo élete a feje tetejére áll, és a helyzetét csak nehezíti, hogy a szomszédos, rivális görög étterem tulajdonosa szintén vele akar reklámfilmet rendeztetni.

A Kebab Connection az utóbbi évek egyik legsikeresebb német vígjátéka, annak ellenére, vagy talán éppen azért, hogy film a témaválasztása igen érzékeny.
Az emigráns családok beilleszkedési problémáit a komédia (szó szerinti) fegyvereivel bemutatva, kedvező irányt mutat napjaink multikulturális világának.

Szereplők:
Emanuel Bettencourt, Numan Acar, Nora Tschirner, Hasan Ali Mete, Kida Ramadan, Denis Moschitto
Rendező: Anno Saul
Forgatókönyvíró: Fatih Akin, Ruth Toma
Zene: Marcel Barsotti
Gyártó stúdió: arte, WDR
Forgalmazza: Budapest Film
Hossz: 96 perc

DVD Információk:
Hang: 5.1
Szinkronok: magyar, német
Kép: 1.85:1
DVD Extrák:
Interaktív menü
Közvetlen jelenetváltás

DVD Premier: 2006 október 12.
  • Ehhez a cikkhez: Kebab kapcsolat jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozifilmek