Thriller: TűzveszélyMozifilmek
Patrick Chamusso (Derek Luke) szerető férj és két kislányának gondos apja. Művezető Dél-Afrika legnagyobb olajfinomítójában, >>>
Tűzveszély
Catch a Fire
angol, amerikai, dél-afrikai film 2006
dráma, thriller

Patrick Chamusso (Derek Luke) szerető férj és két kislányának gondos apja. Művezető Dél-Afrika legnagyobb olajfinomítójában, a Secundában, szabadidejében pedig a helyi fiú focicsapat edzője. Nagyon ügyel arra, hogy az apartheid által a feketékre nehezedő nyomás ellenére apolitikus maradjon.

A ravasz és karizmatikus Nic Vos rendőrezredes (Tim Robbins) azon dolgozik, hogy rendet teremtsen az ingatag helyzetekben, melyek egyre gyakoribbak, amióta az Afrikai Nemzeti Kongresszus (ANC) nevű jogfosztott aktivista szervezet az apartheid ellen próbálja összefogni a feketéket. Vos felesége és két lánya biztonságáért is aggódik.

Kettejük sorsa akkor találkozik, amikor az ártatlan Patrickot 1980 júniusában meggyanúsítják az olajfinomító ellen elkövetett szabotázzsal, és letartóztatják.Az alibije bizonytalan, és Vos emberei brutális kihallgatásoknak vetik alá, miközben Vos egyre beljebb furakszik a Chamusso család életébe, és végül Patrick feleségét is bebörtönzi és megkínozza. Noha Patrick és felesége hamarosan kiszabadulnak a fogságból, Partick az események hatására teljesen átértékeli korábbi vezérelveit, és akcióba lép...

Philip Noyce rendező (Férfias játékok, A csendes amerikai) és Shawn Slovo forgatókönyvíró (Corelli kapitány mandolinja) izgalmas és felkavaró politikai thrillere egy dél-afrikai hős igaz történetét meséli el az öntudatra ébredéstől a szabadságig.

IMDb: Catch a Fire

Szereplők:
Tim Robbins, Derek Luke, Bonnie Mbuli, Mncedisi Shabangu, Tumisho Masha, Sithembiso Khumalo, Terry Pheto
Rendező: Philip Noyce
Forgatókönyv: Shawn Slovo
Operatőr: Ron Fortunato, Garry Phillips
Zene: Philip Miller
Gyártó stúdió:
Mirage Enterprises, Working Title Films
Forgalmazó: UIP - Duna Film
Hivatalos honlap
Hossz: 101 perc
Első vetítés:
2006. szeptember 2. (Telluride Film Festival, USA)

Hazai mozipremier: 2007. január 25.
  • Ehhez a cikkhez: Tűzveszély jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozipremierekMozifilmek