Katasztrófafilm: PoseidonDVD filmek
Egy luxushajó szeli az Atlanti óceán hullámait, a fedélzetén mindazokkal, akik az itteni kényelmet megengedhetik maguknak: >>>
Poseidon
2 DVD
amerikai film 2006
katasztrófa, akció, kaland, dráma

Egy luxushajó szeli az Atlanti óceán hullámait, a fedélzetén mindazokkal, akik az itteni kényelmet megengedhetik maguknak: arisztokraták, milliomosok, hamiskártyások utaznak együtt pihenést vagy könnyű kalandot keresve.
De a kaland, ami ezúttal a nyílt tengeren vár rájuk, egyáltalán nem nevezhető könnyűnek. Az óceánjáró egy váratlan viharban felborul, a hajótestbe szorult levegőnek köszönhetően néhány utas és a személyzet néhány tagja életben marad.
Reménytelen helyzetben vannak. Csak akkor élhetik túl a katasztrófát, ha a felfordult hajótestben sikerül a vízfelszín fölé – a propellerházba – jutniuk. Útjuk során számtalan váratlan veszély les rájuk – a levegő pedig egyre fogy, és egymásban sem bízhatnak.
Poseidon

Poseidon
Dylan (Josh Lucas), a profi szerencsejátékos azonban úgy dönt, saját szakállára próbálja meg a lehetetlent. A parancsnak fittyet hányva arra készül, hogy elhagyja a termet, ám egy kisfiú arra kéri, vigye magával őt és az édesanyját (Jacinda Barrett).
Poseidon

Poseidon
Hamarosan egy férfi (Kurt Russell) is csatlakozik a maroknyi csapathoz, aki a lányát (Emmy Rossum) és vőlegényét (Mike Vogel) akarja felkutatni.
Dylan, aki semmilyen szövetségnek nem híve, kelletlenül vállalja az egyre gyarapodó csapat vezetését a hajó gyomrán át fölfelé. A csapat többi tagjai: egy félénk potyautas (Mia Maestro), egy öngyilkosjelölt (Richard Dreyfuss), aki az úton felfedezi, hogy élni bizony mégiscsak jó, és egy fiatal pincér (Freddy Rodriguez), aki ismeri a hajó gyomrán átszelő folyosók labirintusát. A menekülőknek meg kell találniuk a felszínre vezető utat a romok, törmelékhegyek között, miközben a hajó folyamatosan süllyed. Lépten-nyomon meredek falak, zsákutcák és halálos csapdák leselkednek rájuk. Ilyen körülmények között gyorsan szövődnek az érzelmi szálak. A kölcsönös bizalom pedig életet menthet…

Wolgang Petersen számos nagyköltségvetésű, látványos akciófilmet rendezett már (köztük Az elnök különgépe, a Vírus és a Trója), de első, azóta legendássá vált sikerét egy víz alatti filmmel, a Das Boot-tal aratta.

IMDb: Poseidon

Szereplők:
Josh Lucas, Kurt Russell, Richard Dreyfuss, Emmy Rossum, Andre Braugher, Kevin Dillon, Jimmy Bennett, Freddy Rodríguez
Rendező: Wolfgang Petersen
Forgatókönyv: Paul Gallico regénye alapján: Paul Attanaio, Akiva Goldsman, Mark Protosevich
Operatőr: John Seale
Gyártó stúdió: Warner Bros.
Forgalmazza: Fórum Home Entartainment
Hossz: 94 perc
Hivatalos honlap

DVD Információk:
Hang: magyar, angol (DD 5.1)
Feliratok: magyar, angol, bolgár, horvát, norvég, román, szerb, szlovén
Kép: 2,40:1 (16:9)
DVD Extrák:
Interaktív menük
Jelenetek közvetlen eléréssel
Így készült... - Poseidon: Hajó a stúdióban - Így készül egy modern kalandfilm
Egyéb - Poseidon: Fejjel lefelé - Egy különleges díszlet felépítése
Egyéb - Egy utas naplója - Egy filmes iskola hallgatójának kalandjai a forgatáson
Dokumentumfilm - Óriáshullámok: A History Channel dokumentumfilmje - Fedezd fel e ritka természeti jelenség titkát!
Előzetesek

DVD Premier: 2006 november 9.
  • Ehhez a cikkhez: Poseidon jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozifilmek