Történelmi film: Ben Hur - Szinkronizált változatDVD filmek
Júda Ben Hur, az egyik leggazdagabb júdeai család sarja miközben az új császári helytartó, Poncius Pilátus ünnepélyes bevonulását >>>
Ben Hur
Szinkronizált változat - 2 DVD
Ben-Hur
amerikai film 1959
történelmi, kaland, dráma

Júda Ben Hur, az egyik leggazdagabb júdeai család sarja miközben az új császári helytartó, Poncius Pilátus ünnepélyes bevonulását nézi jeruzsálemi házának tetőteraszáról, véletlenül lelök egy meglazult cserepet, amely pont a díszmenet elé pottyan az útra. Pilátus pribékjei a Római Birodalom elleni szabotázsnak veszik a dolgot, és azonnal elhurcolják a zsidó alattvalót. Ezzel kezdetét veszi Ben Hur évtizedeken át tartó viszontagságos vándorlása, melynek során a gályarabságból Róma legnagyobbjai közé küzdi fel magát.
A film a történelem egyik legizgalmasabb korszakának, a Római Birodalom virágzásának és Jézus korának mmonumentális, kalandos feldolgozása - és ma már maga is történelem...

A Ben Hur közel harminc éven át őrizte ritka becsben tartott helyét a filmtörténetben: ez volt az egyetlen film, mely valaha is a legtöbb, összesen 11 darab Oscar-díjat nyert az Amerikai Filmakadémiától (első helye továbbra is megmaradt, csak most már meg kell osztania a Titanic-kal). Ez a monumentális kiállítású történelmi kalandfilm, lenyűgöző tömeg- és harci jeleneteivel még ma is döbbenetes élményt nyújt. A nevezetes fogathajtó verseny képsorai tananyagként és mintaként szerepelnek a filmkészítők előtt. A mozi aranykorának e mesterműve eredeti, megvágatlan változatában jelent meg!

Szereplők:
Charlton Heston, Jack Hawkins, Haya Harareet, Stephen Boyd, Martha Scott, André Morell, Cathy O'Donnell
Rendező: William Wyler
Gyártó stúdió: Warner Bros.
Forgalmazza: Fórum Home Entartainment
Hossz: 214 perc

DVD Információk:
Hang: Mono, DD 5.1
Szinkronok: magyar, angol, német, spanyol
Feliratok: magyar, angol, spanyol, horvát, cseh, dán, finn, német, görög, héber, izlandi, norvég, lengyel, portugál, szerb, szlovén, svéd, török, angol (hallásk.), német (hallásk.)
Kép: 2,76:1 (16:9)
DVD Extrák:
Interaktív menük
Jelenetek közvetlen eléréssel
Egyéb - Digitálisan felújított kép az eredeti képarányban
Audiokommentár - Audiokommentár T. Gene Hatcher filmtörténész és Charlton Heston közreműködésével (eredeti nyelven)
Önálló zenesáv - Különálló zenesáv Rózsa Miklós nagyszerű filmzenéjével

IMDb: Ben-Hur

DVD Premier: 2006 november 23.
  • Ehhez a cikkhez: Ben Hur - Szinkronizált változat jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 2 Átlagolt érték: 5
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmek