Krimi: HollywoodlandMozifilmek
Hollywood egyik legfényesebb csillaga George Reeves (Ben Affleck), a népszerű Superman kalandjai TV-sorozat címszereplője. >>>
Hollywoodland
amerikai film 2006
dráma, krimi

Hollywood egyik legfényesebb csillaga George Reeves (Ben Affleck), a népszerű Superman kalandjai TV-sorozat címszereplője. 1959. június 16-án este a színészt holtan találják hollywoodi villájában. Halálhírét megrendülten fogadja feltörekvő színészpalánta menyasszonya és több millió rajongó.

A los angelesi rendőrség eredmény nélkül zárja a nyomozást, Reeves gyászoló anyja azonban igazságot - vagy legalábbis válaszokat - keres, nem hagyják nyugodni a fia halálát övező rejtélyek. Felkéri Louis Simo magánnyomozót (Adrien Brody), hogy göngyölítse fel a szálakat, melyek igencsak össze tudnak kuszálódni a Hollywoodban.

Simo hamar felfedezi, hogy az ügy megoldásának talán köze lehet Reeves és az MGM stúdió vezetőjének felesége, Toni Mannix (Diane Lane) titkos viszonyához. A homályos nyomokat követő detektív egyre veszélyesebb vizekre evez, és tovább bonyolítja a helyzetet, hogy váratlanul felfedezi saját, személyes érintettségét is az ügyben, miközben egyre többet tud meg magáról George Reevesről, és arról, hogy Hollywoodban az igazsággal nem mindig jár megfelelő igazságszolgáltatás.

Szereplők:
Adrien Brody, Diane Lane, Ben Affleck, Bob Hoskins, Robin Tunney, Molly Parker, Joe Spano
Rendező: Allen Coulter
Forgatókönyv: Paul Bernbaum
Operatőr: Jonathan Freeman
Vágó: Michael Berenbaum
Zene: Marcelo Zarvos
Gyártó stúdió: Back Lot Pictures, Focus Features, Miramax Films
Forgalmazza: Fórum Hungary
Hivatalos honlap
Hossz: 126 perc

IMDb: Hollywoodland

Hazai Mozipremier: 2007 február 15.
  • Ehhez a cikkhez: Hollywoodland jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

Mozifilmek