Akció-fantasy: A szellemlovasMozifilmek
A Marvel-képregényen alapuló Ghost Rider Johnny Blaze (Nicolas Cage), egy motoros kaszkadőr történetét követi nyomon, >>>
A szellemlovas
Ghost Rider
amerikai film 2007
akció, fantasy

A Marvel-képregényen alapuló Ghost Rider Johnny Blaze (Nicolas Cage), egy motoros kaszkadőr történetét követi nyomon, aki azzal a céllal, hogy megmentse haldokló apját, eladja a lelkét az ördög Mefisztónak, és elbúcsúzik élete nagy szerelmétől, a tiszta szívű Roxanne Simpsontól (Eva Mendes).

Évekkel később Johnny útja váratlanul ismét keresztezi Roxanne - aki időközben egy erőszakos riporterré vált - és Mefisztó (Peter Fonda) életét. Az ördög felajánlja Johnny-nak, hogy szabadon engedi a lelkét, ha cserébe a legendás és robbanékony Ghost Rider-ré, a Bosszú és Igazság természetfeletti követévé válik.
Mefisztó azzal bízza meg Johnny-t, hogy győzze le félelmetes ellenségét, Blackheart nevű fiát (Wes Bentley), aki apja hatalomból való kiszorítását tervezi, hogy egy új és minden eddiginél szörnyűségesebb


Poklot teremthessen. Johnny csupán egyetlen segítőre támaszkodhat, saját főnökére és egyben legjobb barátjára, Mack-re (Donal Logue), aki a motorját szokta felturbózni a kaszkadőrmutatványok elvégzéséhez.

Az 51 millió dollárból készült, Daredevilt is jegyző Mark Steven Johnson filmjének forgatókönyvét David S. Goyerrel (Penge trilógia) és Shane Salernoval (Shaft) együtt írta. A forgatás 2005. február 14. és 2005. június 9. között zajlott.

Szereplők:
Nicolas Cage, Wes Bentley, Eva Mendes, Matt Long, Sam Elliott, Peter Fonda, Donal Logue, Sam Elliott
Rendező: Mark Steven Johnson
Forgatókönyv: David S. Goyer, Mark Steven Johnson, Shane Salerno
Operatőr: Russell Boyd
Vágó: Richard Francis-Bruce
Zene: David Arnold
Gyártó stúdió: Columbia Pictures
Forgalmazza: InterCom

Hivatalos honlap
IMDb: Ghost Rider

Hazai mozipremier: 2007. március 1.
  • Ehhez a cikkhez: A szellemlovas jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 3 Átlagolt érték: 4.66
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozipremierekMozifilmek