Thriller: Hannibal ébredéseMozifilmek
1944-ben, a háború sújtotta Litvániában az ifjú Hannibal Lectert (Gaspard Ulliel) szüleivel és Mischa nővérével (Helena Lia Tachovska) >>>
Hannibal ébredése
Hannibal Rising
angol, amerikai, francia film 2007
thriller

1944-ben, a háború sújtotta Litvániában az ifjú Hannibal Lectert (Gaspard Ulliel) szüleivel és Mischa nővérével (Helena Lia Tachovska) együtt kilakoltatják bevehetetlennek hitt kastélyukból, ami épp a keleti frontvonal mellett áll. Bár Hannibal életben marad, családja többi tagja a háború martalékává válik: a szülei csatában vesztik életüket, a nővérét pedig náci-szimpatizánsok ölik meg.

Mikor a szörnyű harcok véget érnek, az összetört és koldusszegény Lecter Párizsba menekül, azt remélve, hogy ott majd újra találkozik nagybátyjával - ám a háborúban a rokonát is megölték. A férfi vonzó japán özvegye, Lady Murasaki (Li Gong) szállást ad a messziről érkezett gyermeknek. Ahogy múlik az idő, egyre többet ad át egyedülálló bölcsességéből a fiúnak, aki a nő segítségével kifinomult, művelt ifjúvá válik.


Hannibálon hamarosan újfajta, beteges megszállottság vesz erőt: ideje nagy részét holttestek társaságában tölti, így képezve magát ragyogó képességű orvossá, de furcsa "hobbija" szociopata hajlamait is idejekorán megalapozza.

Ahogy a fejében újra és újra lejátszódnak a háború borzalmas eseményei, a szenvedés, amin a családja keresztülment, elkezdi kísérteni őt. Még mindig élénken él benne nővére emléke, ezért elhatározza, hogy megbosszulja Mischa halálát – akkor is, ha ennek érdekében a felelősöket egyenként kell levadásznia...

A Hannibal Rising a Lecter-trilógia előzményfilmje, ami bemutatja, hogyan vált egy művelt, szerény fiúból minden idők legrettegettebb emberevő sorozatgyilkosa. Végre kiderül, miért zabálja fel áldozatait a művelt, jó modorú Hannibal Lecter.

Kapcsolódó cikkek:
A bárányok hallgatnak
Hannibal
A Vörös sárkány

Szereplők:
Gaspard Ulliel, Li Gong, Helena Lia Tachovska, Rhys Ifans, Kevin McKidd, Dominic West
Rendező: Peter Webber
Forgatókönyv:
Thomas Harris (saját regénye alapján)
Operatőr: Ben Davis
Vágó: Valerio Bonelli, Pietro Scalia
Zene: Ilan Eshkeri, Shigeru Umebayashi
Gyártó stúdió: The Weinstein Company
Forgalmazza: SPI International
Hossz: 117 perc

Hivatalos honlap
IMDb: Hannibal Rising

Hazai mozipremier: 2007. március 8.
  • Ehhez a cikkhez: Hannibal ébredése jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 6 Átlagolt érték: 4.83
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozipremierekMozifilmek