Magyar film: A hét nyolcadik napjaMozifilmek
Férje váratlan halála után Hanna (Maja Komorowska) egyedül marad háromszintes budai villájában, az adósságokkal, >>>
A hét nyolcadik napja
magyar film 2006
játékfilm, dráma

Férje váratlan halála után Hanna (Maja Komorowska) egyedül marad háromszintes budai villájában, az adósságokkal, melyeket férje hagyott rá. Egyetlen társa, a férje hamvait tartalmazó márványurna. Gyermekük István (Zsótér Sándor) Ausztráliában él ausztrál feleségével és két gyerekével, és csak a temetésre tér haza. Hanna rá sem számíthat igazán.
Hanna életének másik színtere a budai tánciskola, ahol mozgásművészetet és balettet tanít az újgazdag szülők botladozó leánykáinak; zongorakísérője, Ernő (Bodrogi Gyula) társaságában.
Hanna nem képes megválni, az egy élet munkájával férjével közösen teremtett otthontól, folytatni próbálja eddigi életét egészen addig a reggelig, amikor a könyvespolcot tartó fal beomlik. Hanna ekkor fogadja meg fia javaslatát és a villa eladásával próbálkozik. Azonban a feladattal megbízott ügyvédnő (Pogány Judit) kijátssza a jogi ügyekben járatlan idős hölgyet. Hanna egy bőrönddel és férje urnájával rövid úton, az utcán találja magát.
Hanna nem képes megválni, az egy élet munkájával férjével közösen
teremtett otthontól, folytatni próbálja eddigi életét egészen addig a reggelig, amikor a könyvespolcot tartó fal beomlik. Hanna ekkor fogadja meg fia javaslatát és a villa eladásával próbálkozik. Azonban a feladattal megbízott ügyvédnő (Pogány Judit) kijátssza a jogi ügyekben járatlan idős hölgyet. Hanna egy bőrönddel és férje urnájával rövid úton, az utcán találja magát.

Szereplők:
Maja Komorowska (magyar hangja: Hernádi Judit), Bodrogi Gyula, Franciszek Pieczka (magyar hangja: Gáspár Sándor), Zsótér Sándor, Csákányi Eszter, Pogány Judit, Martin Márta, Hegedűs D. Géza, Ónodi Eszter
Rendező: Elek Judit
Forgatókönyv: Elek Judit
Operatőr: Berger László
Gyártó stúdió: Dánielfilm Studió Kft.
Forgalmazza: Hungaricom
Hossz: 102 perc

Hazai mozipremier: 2007. március 22.
  • Ehhez a cikkhez: A hét nyolcadik napja jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 1 Átlagolt érték: 5
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

Mozifilmek