Magyar film: Buhera mátrixMozifilmek
Mi történik, ha életünk filmjéből csak a kínos részek peregnek le? Geri előtt lepereg az élete. A Buhera mátrixban, >>>
Buhera mátrix
magyar film 2006
vígjáték

Mi történik, ha életünk filmjéből csak a kínos részek peregnek le?
Geri előtt lepereg az élete. A Buhera mátrixban, vagyis életének kínos, fotóalbumokból kihullott képei között kalauzolja a nézőt és két értetlen őrzővédőt, első nekiiramodásra az úttörőmozgalomtól egészen a szalagavatóig. Szembesül Miki Egér és a mozgalmi élet kibékíthetetlen ellentétével, a nyakgesztenye ideális lyukméretével és az úttörőmozgalom mentális csúcspontjával, a gyümölcsjátékkal. Ezután a katasztrófába torkolló ballagás, majd a bajor emberáldozatok szalagavatóra adaptálása tetőzi be a gyermekkor tájképtapéta-szerűen kínos pillanatait.
A gyöngyvásznon eztán egy társasházi közgyűlés képei peregnek, hősünk vízóra beépítésre adja a fejét. Képbe kerül a Vizes (a hazai építőipar Gomböntője), aki erdélyi magyarnak mondott román brigádjával vállalja a vízóra elhelyezését. Felbukkan egy gázos, aki a hajnali órákban ittasan vezet és az ügybe belekeveredik a Nemzetbiztonsági Szolgálat is.
A közelmúlt árnyai sem kímélik a film főszereplőjét, a KaTalizáTor Autóiskola, Tibi bácsi, az egykori mentős, a kómától paraszthajszálnyira egyensúlyozó gépjármű oktató és a csodálatos vizelet-visszatartási képességgel rendelkező kutya mind megjelennek.

Szereplők:
Bánki Gergely, Tóth Orsolya, Deli Dániel, Simó Fanna, Badár Sándor, Szabó Győző, Magyar Attila, Mucsi Zoltán, Scherer Péter, Hollósi Frigyes
Rendező: Márton István
Forgatókönyv: Litkai Gergely
Operatőr: Márton Balázs
Vágó: Csilla Mano
Zene: Malacka és a Tahó
Gyártó: Megafilm, RTL Klub, UPC
Forgalmazza: Hungaricom
Hivatalos honlap
Hossz: 80 perc

Hazai Mozipremier: 2007. március 29.
  • Ehhez a cikkhez: Buhera mátrix jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozipremierekMozifilmek