Zenés film: Az utolsó adásDVD filmek
Egy amerikai kisvárosi színház színpadán több mint 30 éve hétről hétre élőben közvetítenek egy rádióműsort. Ám az esős szombat esti >>>
A Prairie Home Companion
Az utolsó adás
amerikai film 2006
dráma, vígjáték, zenés

Egy amerikai kisvárosi színház színpadán több mint 30 éve hétről hétre élőben közvetítenek egy rádióműsort. Ám az esős szombat esti előadás más, mint bármelyik azelőtti adás, ugyanis az az utolsó. A rádiócsatornát az épülettel együtt felvásárolta egy texasi cég, és mindkettőt felszámolja.

A műsor házigazdája és állandó énekese, GK (Garrison Keillor) számára ez is csak egy olyan este, mint a többi, a show-nak folytatódnia kell. Mialatt a színpadon egymást követik az énekesek, az öltözőben régi történetek és anekdoták folynak egybe, az előadóművészek múltját és jelenét összefonja az eltelt 30 év. Az idő megállni látszik, és egy angyal jelenléte csak erősíti bennünk az érzést, hogy a rádióműsor megszűnésével valami más is kiveszik majd a világból.



A filmet igazi sztárparádé teszi még színesebbé: a csetlő-botló magánnyomozó szerepében Kevin Kline Buster Keatont idézi meg; a show két állócsillaga, a múltban élő testvérpár szerepében Meryl Streep és Lily Tomlin tündököl; Woody Harrelson és John C. Reilly éneklő cowboy párosa a maga közönségességében válik igazán zseniálissá; Virginia Madsen angyalának misztikus jelenléte pedig tovább erősíti a film varázsát.

Szereplők:
Woody Harrelson, Tommy Lee Jones, Kevin Kline, Lindsay Lohan, Virginia Madsen, John C. Reilly, Meryl Streep, Lily Tomlin
Rendező: Robert Altman
Forgatókönyv: Garrison Keillor
Operatőr: Edward Lachman
Vágó: Jacob Craycroft
Gyártó stúdió:
GreeneStreet Films, River Road, Sandcastle 5
Forgalmazza: Budapest Film
Hivatalos honlap
Hossz: 89 perc

DVD Információk:
Hang: DD 5.1
Szinkronok: magyar, angol
Felirat: magyar
Kép: 1,78:1 (16:9)
DVD Extrák:
Interaktív menük
Jelenetek közvetlen eléréssel

DVD Premier: 2007 március 1.
  • Ehhez a cikkhez: Az utolsó adás jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozifilmek