Magyar film: Nincs kegyelemMozifilmek
Az eldugott faluban meggyilkolnak egy idős férfit. Az áldozatnál alkalmi munkát végző Suha Dénest tanúként idézik a rendőrségre, >>>
Nincs kegyelem
magyar film 2006
dráma

Az eldugott faluban meggyilkolnak egy idős férfit. Az áldozatnál alkalmi munkát végző Suha Dénest tanúként idézik a rendőrségre, de rövidesen már őt vádolják az elkövetéssel. A gyanúsított mindvégig tagad, de a két rutinos vizsgáló tiszt végül is egy besúgó segítségével, és szabadulásának ígéretével beismerő vallomást csikarnak ki belőle. Ártatlansága ellenére neki kell a bíróság elé állnia. Bár az ellene felhozott bizonyítékok nem igazán meggyőzőek, de a beismerő vallomás birtokában a bíróság is az ő bűnösségét mondja ki.

A jogerős ítélet 8 év börtön. Suha két év négy hónapot tölt a hűvösön, amikor egy véletlen folytán megtalálják az igazi gyilkost. Hazatérhet, de faluja kiközösíti. Munkát nem kap senkitől. Hogy életét fenntartsa néhány tízezer forintos adósságba keveredik, amit az állami kártérítésből szándékozik megadni. A kártalanítási per azonban egyre húzódik, végül jogorvoslatát elutasítják. Közben hitelezői elveszik házát, már laknia sincs hol. Végső kétségbeesésében felakasztja magát. Suha Dénes senkinek sem kellett, senkinek sem hiányzik, elszámolnia sem kell tehát senkinek egy tönkretett életért.

A film igaz történetet mutat be játékfilmes eszközökkel. A film forgatókönyvírója, Magyar Elemér volt Pusoma jogvédője a kártalanítási perben.

Szereplők:
Nagypál Gábor, Csuja Imre, Gazsó György, Eperjes Károly, Bertók Lajos, Csoma Judit, Lázár Kati, Monori Lili, Sipos Imre
Rendező: Ragályi Elemér
Forgatókönyv: Magyar Elemér, Ragályi Elemér
Operatőrök: Ragályi Márton, Ragályi Elemér
Producer: Szekeres Dénes
Gyártó stúdió: Tivoli Filmprodukció, Objektív Filmstúdió
Forgalmazza: Hungarotop
Korhatár: 16 éven felülieknek
Hossz: 71 perc

Hazai Mozipremier: 2007. március 22.
  • Ehhez a cikkhez: Nincs kegyelem jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozifilmek