Komédia: BajnokokMozifilmek
Ebben az egzisztencialista komédiában szerelem, csalfaság és fantázia kerülnek terítékre, miközben egy gyakorlatilag lakatlan >>>
Bajnokok
Mistri
cseh film 2004
komédia

Ebben az egzisztencialista komédiában szerelem, csalfaság és fantázia kerülnek terítékre, miközben egy gyakorlatilag lakatlan cseh határmenti falu kocsmájában egy rozoga tévén a jégkorong világbajnokság eseményei zajlanak. Furcsa népek laknak arrafelé. A kocsma tulajdonosa, Karel meggyőződéssel hiszi, hogy remek helyet üzemeltet, és felesége, Zdena szerelmes belé. Zdena azonban a buszsofőr Milanért rajong már, aki charter járatokat szeretne vezetni a tengerhez. A csalódott Jarda már semmiben nem hisz, még saját fiában sem. A reményvesztett társaság előtt azonban nem várt lehetőség adódik: a falu alkoholistája, Bohous egy baleset következményeként előre megérzi a világbajnoki mérkőzések eredményeit.

A Bajnokok érzékeny film a kilátástalan emberi sorsokról, egészen egyéni hangvétellel. Marek Najbrt letisztult, minimalista eszköztárral is képes a súlyos mondanivaló kifejezésére, amit többek között 3 Cseh Oroszlán díjjal is kitüntettek. Formanyelve egészen különleges, talán a tavaly bemutatott Sírugrók-hoz lehetne hasonlítani. A Bajnokok komédia, de ennek ellenére mély, bensőséges, és szívhezszóló alkotás, melyet mondanivalója, és az elbeszélés módja is különlegessé tesz.


Szereplők:
Klára MelíĹĽková, LeoĹĽ Noha, Jan BudaĹ?, JiĹ?í Ornest, Josef PoláĹĽek, MiloĹĽ Ä?ernouĹĽek, TomáĹĽ Matonoha, Will Spoor
Rendező: Marek Najbrt
Forgalmazza: Mozinet Kft.
Korhatár: 12 éven felülieknek
Hossz: 90 percHazai Mozipremier: 2007. április 19.

  • Ehhez a cikkhez: Bajnokok jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozipremierekMozifilmek