Romantikus-vígjáték: Soha ne mondd, hogy sohaDVD filmek
Párizs az 1830-as években. Valentin (Jean Dujardin) az alkohol, a szerencsejáték és a gyönyörű nők rabja, de szegény, mint a templom >>>
Soha ne mondd, hogy soha
Il ne faut jurer...de rien
francia film 2005
romantikus, vígjáték

Párizs az 1830-as években. Valentin (Jean Dujardin) az alkohol, a szerencsejáték és a gyönyörű nők rabja, de szegény, mint a templom egere. Nincs életcélja, nem hisz semmiben, a szerelem elkerülte, de nem is igazán érdekli a dolog. Nagybátyja Van Buck (Gerard Jugnot) számára az élet a pénzről és az üzletről szól. A két ember tehát teljesen különbözik.

Egy napon azonban Van Buck elhatározza, hogy unokaöccsének meg kell nősülnie, egy fiatal bárókisasszonyt (Melanie Doutey) kell elvennie. A frigy létrejöttével jó hírnévre és jelentős vagyonra tehetnek szert. Valentinnek esze ágában sincs nősülni, de a könnyű kis kalandokban benne van. Elhatározza, hogy alig 24 óra alatt elcsábítja a lányt. Bebizonyítva ezzel, hogy az könnyű préda, és nem különb, mint a többi.

Cecile viszont hisz az igaz szerelemben, átlátja Valentin mesterkedését, akinek így nem lesz olyan könnyű megnyernie a fogadást. A macska-egér játék elkezdődött… De vajon ki lesz a macska?

Aki ismeri a XIX. századi irodalmat, az tudja, hogy ez a film boldog keveréke az odaillő szónak és ritmusnak, a cselekménynek és rendezésnek, egyszóval mindannak, amit csak ki lehet hozni egy végtelen témából: a szeremből és társadalmi kivetüléseiből... Ebben a vígjátékban van minden, ami csak kell: cinizmus, kétség, kétértelmű megjegyzés...minden. A vázolt világon és a hozzá hasonlókon keresztül mutatja be Musset / Civanyan azt, ami a legösszetettebb s egyben a legrészegítőbb is e világon: a feltétlen szerelem, az, amely miatt felhagyunk elveinkkel, józan ésszel akaratunk ellen cselekszünk, de egyben, amely megdobogtatja a szíveket 7-től 77 éves korig.

Szereplők:
Gerard Jugnot, Jean Dujardin, Melanie Doutey, Maria-France Santon, Arno Chevrier
Rendező: Eric Civanyan
Forgatókönyv: Alfred De Musset színdarabja alapján: Eric Civanyan
Operatőr: Eduardo Serra
Zene: Francois Peyrony
Gyártó: TF1 Films Productions, SND
Forgalmazza: Paradigma Film
Hossz: 104 perc

DVD Információk:
Hang: DD 5.1
Szinkronok: magyar, francia
Feliratok: magyar, angol
Kép: 1.85:1 (16:9)
DVD Extrák:
Képgaléria, előzetes

DVD Premier: 2007 április 5.
  • Ehhez a cikkhez: Soha ne mondd, hogy soha jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmek