Dráma: AranykapuMozifilmek
Az 1900-as évek elején olaszok ezrei emigráltak az Egyesült Államokba a jobb élet reményében. Salvatore egyike azoknak, >>>
Aranykapu
Nuovomondo / The Golden Door
olasz film 2006
dráma

Az 1900-as évek elején olaszok ezrei emigráltak az Egyesült Államokba a jobb élet reményében. Salvatore egyike azoknak, akik mindenüket egy lapra tették fel: az özvegy farmer eladja a házát, földjét, állatait, hogy gyermekeivel és idős édesanyjával az új világba vándoroljon, ahol mindegyiküknek több jut majd a jóból. Salvatore (akinek neve megmentőt jelent) nem hős, nem vágyik dicsőségre vagy óriási szerencsére, csak egy célja van: munkája legyen és fedél a családja feje felett.
Útközben megismerkedik Lucy-vel, (avagy Luce-vel = fény) – ahogy Salvatore hívja –, a feltehetően angol származású hölggyel, aki épp visszatérőben van az Egyesült Államokba. Valamiféle ismeretlen okból Lucy szeretne férjhez menni, mielőtt New Yorkba érnének. Salvatore elfogadja az ajánlatot, és hajlandó feleségül venni.
Miután az emigránsok megérkeznek Ellis Island-re, karanténba kerülnek, és vizsgálatok alá vetik őket, hogy megállapítsák, alkalmasak-e az amerikai állampolgárságra. A tesztek azonban meglehetősen nehéznek bizonyulnak az egyszerű gondolkodású földműves emberek számára. Sorsuk innentől kezdve a vámhivatalnokok kezében van.
A történet hangulatát átlengi a misztikum, az az atmoszféra, melyet a szicíliai parasztemberek szellemekkel és egyéb földöntúli jelenségekkel tarkított hiedelemvilága teremt meg. Hétköznapi életüket nagyban befolyásolja halottaik lelke, akik nem mindig elégedettek az élők döntéseivel, a szülőföld elhagyását pedig kifejezetten ellenzik. Salvatore hall és lát nyugtalanító jeleket, de nem ijed meg, hiszen jól ismeri őket, mindig is az életéhez tartoztak.

Szereplők: Charlotte Gainsbourg, Vincenzo Amato, Aurora Quattrocchi, Vincent Schiavelli, Francesco Casisa
Rendező: Emanuele Crialese
Forgalmazza: Budapest Film
Korhatár: 12 éven felülieknek
Hossz: 120 perc

Hazai Mozipremier: 2007. június 7.
  • Ehhez a cikkhez: Aranykapu jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozipremierekMozifilmek