Filmhír: Stallone bűnösnek vallja magátFilmhírek

Sylvester Stallone bűnösnek vallotta magát kedden, május 15-én Sidney-ben tiltott testépítő hormonok illegális behozatala >>>

Stallone bűnösnek vallja magát

Sylvester Stallone bűnösnek vallotta magát kedden, május 15-én Sidney-ben tiltott testépítő hormonok illegális behozatala Ausztráliába vádjában. Az ítélethozatal a jövő hétre várható.


A Rocky és Rambo filmek sztárjának ügyvédei nyújtották be a beismerő vallomást a Sidney-i bíróságnak a szinész nevében.

"Szörnyű hibát követtem el, nem azért mert bárkit is át akartam verni, hanem mert semmibe vettem az önök szabályait" - jelentette ki Stallone a bírósághoz intézett levelében.
" Szörnyen érzem magam amiért a szabályok megszegésével rossz példát mutattam az embereknek, akiknek a véleményét magasan tisztelem és értékelem."


Stallone-t tiltott anyagok behozatalával vádolták február 16-i Ausztráliai látogatásakor. A Sidney-i reptéren 48 ampulla Jintropin-t találtak nála, amely egy emberi test növekedését elősegítő hormon.
Három nappal később, amikor az Ausztrál vámosok megjelentek Stallone hotelszobájában további ampullák után kutatni, David Agius ügyész szerint a sztár további négy ampullát dobott ki szállodai szobája ablakából.

A növekedő hormon egy természetes formában jelenlévő anyag az emberi szervezetben, amelyet szintetikus úton is elő lehet állítani és az izomtömeg gyarapodására használják. Ez viszont teljesítménynövelő drognak számít, s mint olyan, a nemzeti gyógyszerfelügyeleti hivatal (Therapeutic Goods Administration) engedélye kell ahhoz, hogy Ausztrália területére be lehessen vinni.

Ausztráliában a Jintropin illegális importálásáért a maximális kiszabható büntetés 91500 Dollár és öt év fegyház. Mivel Stallone-t nem a nemzeti, hanem csak a területi bíróság ítéli, a két vádpont darabjáért maximum 18000 Dollár büntetést kell majd fizetnie.

Paul Cloran bíró kijelentette, hogy az ítélethirdetés következő hétfőn lesz.


Stallone ügyvédje, Philip Boulten szerint a szinészt meg kellene kímélni a bűnügyi vádtól mondván, hogy Stallone egészségügyi okokból szedte a hormonokat. Az okok részleteiről nem nyilatkozott.

"A vádlott, Sylvester Stallone nagyon letört állapotban van amiért belekeveredett ebbe a kellemetlen incidensbe." - mondta Boulten a bíróságnak. "Ha tudta volna, hogy amit tesz ütközik az Ausztrál törvényekkel, szinte biztosan nem tette volna."
Ezzel szemben Agius szerint Stallone bebizonyította hogy tudatában volt bűnösségének, amikor kidobta az ampullákat a szálloda ablakán.
Boulten azt mondta, hogy Stallone orvosi felügyelet alatt szedte az anyagot.

"Ez nem egy olyan eset, mint amikor valami harmadosztályú feltörni vágyó testépítő tiltott szereket használ." - mondta.
"Ez egy komoly egészségügyi probléma kezelése az Amerikai Egyesült Államok nyugati partjának leghíresebb orvosai által."
Agius elmondta Cloran bírónak, hogy a tervek szerint Stallone video link kapcsolat útján jelent volna meg a bíróság színe előtt, de ezt az ötletet elvetették, mert Agius ellenezte.

A bíróságnak benyújtott vádirat többek között tartalmazza, hogy Stallone a vámnyilatkozatában "Nem"-et jelölt arra a kérdésre, hogy hoz-e Ausztrália

területére korlátozott vagy tiltott árut "mint gyógyszerek, steroidok, lőfegyverek, egyéb fegyverek, vagy bármiféle tiltott drogok."
Ausztráliai látogatása alkalmával a reptéri incidenst Stallone egy vállrándítással maga mögé tette.
"Ez csak egy kis félreértés volt," mondta Stallone a riportereknek. "Ők csak a munkájukat végezték, én pedig nem voltam tisztában az itteni szabályokkal."

A sztár egy háromnapos körútra érkezett Ausztráliába, a "Rocky" sorozat legújabb filmje, a "Rocky Balboa" népszerűsítése céljából. A riporterek hada órák hosszat volt kénytelen várakozni a Sidney-i reptér előtt, míg végre kíséretével együtt megjelent Stallone.
Amikor végre megjelent, a sztár adott néhány autogramot várakozó híveinek, viszont a késedelem okáról nem nyilatkozott a kiváncsiskodó médiának.

Fülig Jimmy

  • Ehhez a cikkhez: Stallone bűnösnek vallja magát jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 1 Átlagolt érték: 5
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

FilmhírekSzínészek, rendezők