Dráma: Babel - 2 DVDDVD filmek
A Babel négy történetet mond el, melyek 36 óra alatt játszódnak három kontinens négy országában. Egy amerikai pár Marokkóban >>>
Bábel - 2 DVD
Babel
amerikai, mexikói film 2006
dráma

A Babel négy történetet mond el, melyek 36 óra alatt játszódnak három kontinens négy országában. Egy amerikai pár (Cate Blanchett és Brad Pitt) Marokkóban utazgat, amikor turistabuszukat támadás éri. A sivatagban egy pásztor fegyvert ad a gyerekeinek, hogy azok megvédhessék a kecskéket a sakáloktól. Kaliforniában egy házvezetőnő magával viszi a gondjaira bízott gyerekeket az unokaöccse esküvőjére Mexikóba. Japánban egy fiatal lány próbálja feldolgozni anyja halálát.

A látszólag összefüggéstelen események hálójában vergődő emberek sorsa akaratlanul is összefonódik. Vétlenül elkövetett bűnök sorozata rávilágít arra, hogy mennyire képtelenek vagyunk szót érteni egymással, mennyire elidegenedtünk a valóságtól, mennyire áthághatatlanok a kulturális különbségek.

Babel

Babel

Ebben a felkavaró, egyszerre mélyen személyes és politikus filmben, amelyet három kontinensen és négy nyelven forgattak, Alejandro González Inárritu rendező könyörtelen realizmussal boncolja a határok természetét, amelyek embert az embertől elválasztanak. Munkája közben felidézi az ősi bábeli történetet és felveti annak napjainkban érvényes kérdéseit. A félreértett személyiségek, a tévedések és az emberi érintkezés elmulasztott pillanatai, noha gyakran láthatatlanul, de irányítják életünket.

Főszereplők:
Brad Pitt, Cate Blanchett, Gael Garcia Bernal, Koji Yakusho, Elle Fanning
Rendező: Alejandro González Iñárritu
Író: Guillermo Arriaga
Gyártó stúdió: Summit Entertainment
Forgalmazza: Budapest Film
Hivatalos honlap
Hossz: 144 perc

DVD Információk:
Hang: DD 5.1
Szinkronok: magyar
Felirat: magyar, eredeti nyelvek
Kép: 1.78:1 (16:9)
DVD Extrák:
Interaktív menük
Közvetlen jelenetválasztás
Werkfilm (így készült...)

IMDb: Babel

DVD Premier: 2007 május 10.
  • Ehhez a cikkhez: Babel - 2 DVD jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 1 Átlagolt érték: 5
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozifilmek