Animációs: Jön a Vigyázz, kész szörf!Filmhírek

A "Vigyázz, kész szörf!" (Surf's Up) egy újabb stílusosan elkészített CGI film, amely azon az egetrengető felismerésen alapul, >>>

Vigyázz, kész szörf! - Surf's Up


A "Vigyázz, kész szörf!" (Surf's Up) egy újabb stílusosan elkészített CGI film, amely azon az egetrengető felismerésen alapul, hogy a szörfözést eredetileg a pingvinek találták fel.


A filmben egy dokumentumfilmet készítő csapat az eddig ismert legnagyobb, legveszélyesebb és legszívszorítóbb szörfbemutató, a Pingvin szörf világbajnokság jeleneteinek színfalai mögé engedi betekinteni a nézőt. A film középpontjában a hirtelen felbukkanó Cody Maverick (Shia LaBeouf) áll, aki az antarktiszi Shiverpool-ban élő családját hátrahagyva

felkerekedik, hogy részt vegyen a Pen Gu Island-i "Big Z Memorial" szörf bajnokságon.

Utazása során Cody összeismerkedik a szörf-bolond Chicken Joe-val (Jon Heeder), a híres szörf promócióban utazó Reggie Belafonte-al (James Woods), a szörf-őstehetség kutató Mickey Abromowitz-el (Mario Cantone), és a lelkes életmentő Lani Aliikai-vel (Zooey Deschanel), akik mind egyetértenek abban, hogy Cody tehetséges szörföző, ha néha túlzásba viszi is a dolgot. Cody hisz benne, hogy a neves verseny megnyerése meghozza számára a hőn vágyott hírnevet és elismerést.
Csak amikor váratlanul szemtől szembe találkozik Geek-kel (Jeff Bridges) jön rá, hogy az igazi győztes nem mindig az, aki az elsőnek ér a célba.

Sokak szerint a "Vigyázz, kész szörf!" az év legjobb animációs filmje. Ötletekben gazdag, mókás, és az animáció minősége egyenesen fantasztikus. Az animáció olyannyira élethű, hogy nehezen tudtam eldönteni, hogy vajon a hullámok és a sziget növényzete valódi vagy CGI.
Tetszett a történet is, amely nagyszerű üzenetet sugall a gyermekeknek az igazi győzelem és az elsőnek való célbaérés közti különbségről.

Az angol szinkron kitűtő volt, Shia LaBeouf fenomenális teljesítményt produkált. A fiú filmről filmre jobb lesz, egy igazi megasztár jelölt. Emellett 85 perces futamidő is épp ideális a gyermekek számára. Megjegyzem a film annyira energikus, szórakoztató és élvezhető, hogy az a nem egész másfél óra úgy tovaröppen, hogy észre sem vesszük. Ami a zenét illeti, sok-sok "Green Day" és egy kis "New Radicals".


Mindent egybevéve ez egy fantasztikusan jól sikerült film, biztos vagyok benne, hogy aki a "Vigyázz, kész szörf"-öt egyszer megnézi alig várja majd, hogy újra láthassa.

Fülig Jimmy

A film adatlapja
Hivatalos honlap

Hazai Mozipremier: 2007 Augusztus 26.

  • Ehhez a cikkhez: Jön a Vigyázz, kész szörf! jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 7 Átlagolt érték: 4.28
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozipremierekFilmhírekMozifilmek