Romantikus-vígjáték: Őfelsége pincére voltamMozifilmek
Jan DitÄ?-t 14 év és 9 hónap után kiengedik a börtönből, és egy olyan elhagyatott faluba küldik, ahonnan a II. világháború után >>>
Őfelsége pincére voltam
Obsluhoval jsem anglického krále
cseh, szlovák film 2006
történelmi, romantikus, vígjáték

Jan DitÄ?-t 14 év és 9 hónap után kiengedik a börtönből, és egy olyan elhagyatott faluba küldik, ahonnan a II. világháború után kitelepítették a német nyelvű lakosságot. DitÄ? megismerkedik szomszédjaival, egy idős professzorral és annak asszisztensnőjével. Az idősödő férfit elvarázsolja a lány szépsége, és eszébe jut saját fiatalsága, szerelmei, és az is, hogy hogyan lett egyszerű utcai árusból a legszebb prágai étterem pincére.

Egész életét két dolog vezérelte: a pénz és a nők imádata. Kéjt keresett és talált ezerféle nőben, mint ahogy pénzt keresett és talált felfelé ívelő karrierjében is. A háború szele már a levegőben van, amikor DitÄ? megismerkedik egy német lánnyal. Házassága a náci eszméket valló Lizával a rossz oldalra állítja, szembefordítja környezetével.A németek hatalomra kerülése elhozza DitÄ? idejét, végre bekerülhet a milliomosok régóta csodált világába...
JiĹ?i Menzel és Bohumil Hrabal neve fogalom nemcsak Közép-Kelet Európában, hanem az egész világon. Kettejük együttműködéséből született az Oscar-díjas Szigorúan ellenőrzött vonatok és az örök klasszikus, a Sörgyári capriccio. Az életet és az emberi lelket kívülről-belülről ismerő író és rendező humánuma és humora generációk számára meghatározó alapélmény.

Az Őfelsége pincére voltam igazi esemény, hiszen a két alkotónak ez a hatodik találkozása a filmvásznon, és Menzelnek több mint tíz év után az első filmrendezése.

Szereplők:
Ivan Barnev, Oldrich Kaiser, Julia Jentsch, Martin Huba, Marián Labuda, Milan Lasica, Szabó István
Rendező: Jirí Menzel
Forgatókönyv:
Bohumil Hrabal regénye alapján: Jirí Menzel
Operatőr: Jaromír Sofr
Vágó: Jirí Brozek
Zene: Ales Brezina
Gyártó stúdió:
AQS / Barrandov Studio / Magic Box Slovakia / TV Nova / UPP
Forgalmazza: Budapest Film
Hossz: 120 perc

Hazai Mozipremier: 2007 szeptember 6.
Filmelőzetes - Őfelsége pincére voltam

  • Ehhez a cikkhez: Őfelsége pincére voltam jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozipremierekMozifilmek