Vígjáték: Őszi kertekMozifilmek
Vincent (Séverin Blanchet) egy idősödő francia miniszter, csodálatos irodával, luxuslakással, kirakatba illő barátnővel, >>>
Őszi kertek
Jardins en automne
francia film 2006
vígjáték

Vincent (Séverin Blanchet) egy idősödő francia miniszter, csodálatos irodával, luxuslakással, kirakatba illő barátnővel, felszínes kapcsolatokkal. Amikor Párizs utcáin az elégedetlen tömegek tüntetést szerveznek ellene, kiváltságai egyik pillanatról a másikra tovatűnnek. Addigi megszokott kényelmes élete megváltozik, se luxus, se hatalom, se csinos szerető. Ám Vincent ahelyett, hogy búnak adná a fejét, megpróbál visszatérni gyökereihez. Ez eleinte nehezen megy, régi lakását afrikai emigránsok lepték el, volt felesége nem akar szóba állni vele.
Vincent azonban nem adja fel, régi barátai lassan visszatérnek hozzá, régi szeretői újra megnyitják előtte ajtóikat, az anyja támaszt nyújt neki, az élet apró csodái visszatérítik egy nyugalmas és szeretetteljes életbe.

Otar Joszeliani, a grúz származású, évtizedek óta Franciaországban élő rendező legújabb filmje meditáció a hatalom és az igazi boldogság kérdései felett. A film egyik kuriózuma a francia film legendás alakjának, Michel Piccolinak a feltűnése Vincent anyjának a szerepében.

Szereplők:
Severin Blanchet, Michel Piccoli, Otar Iosseliani, Lily Lavina
Rendező: Otar Joszeliani
Forgatókönyv: Otar Joszeliani
Operatőr: William Lubtchansky
Vágók: Otar Iosseliani, Ewa Lenkiewicz
Zene: Nicholas Zourabichvili
Gyártó: Pierre Grise Productions
Forgalmazza: Budapest Film
Hossz: 115 perc

Hazai mozipremier: 2007. szeptember 20.
Őszi kertek (Jardins en automne) - Filmelőzetes

  • Ehhez a cikkhez: Őszi kertek jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 1 Átlagolt érték: 3
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozipremierekMozifilmek