Erotikus-thriller: Keserű mézDVD filmek
Angol házaspár tart a misztikus Ázsia felé egy tengerjáró fedélzetén. Nigel és Fiona fiatalok és szépek, kapcsolatuk lassan mégis >>>
Keserű méz

Angol házaspár tart a misztikus Ázsia felé egy tengerjáró fedélzetén. Nigel és Fiona fiatalok és szépek, kapcsolatuk lassan mégis kifulladni látszik - egy indiai utazással remélik újra felizzítani a parazsat. A hajóút alatt Nigel összeismerkedik egy különös, tolószékes amerikaival és annak gyönyörű feleségével. A keserűen cinikus, mégis izgalmas egyéniségű rokkant bizalmába fogadja és elbeszélése nyomán fokról fokra feltárulnak a szokatlan pár, Oscar és Mimi legrejtettebb titkai, minden elképzelt és valóra vált erotikus fantáziájuk. Amint Nigel szinte részesévé válik gyönyörű és szomorú szerelmüknek, őt is kezdi elborítani az egész lényét átható sóvárgás. A váratlan és tragikus végkifejlet nyomán azonban saját élete is más

1962-ben Roman Polanski üstökösként robbant be a nemzetközi filméletbe KÉS A VÍZBEN című első játékfilmjével, egy hajó fedélzetén játszódó és egy házasság széthullását boncoló feszült drámájával. Három évtizeddel később, ismét a vízre száll. Az ábrázolt érzelmi pusztulás most egészen másmilyen, de az eredmény ismét filmtörténeti mérföldkő: a KESERŰ MÉZ.

A KESERŰ MÉZ nyitóképeinek helyszíne a mesés Kelet felé tartó luxusóceánjáró - egy tolószékre ítélt amerikai, Oscar (Peter Coyote), aki sarokba szorít egy kissé merev, fiatal angolt, Nigelt (Hugh Grant) és elmeséli neki egy őrjítő szenvedély felkavaró történetét; és azt, hogy miképp nyomorodott bele. Oscar szenvedélyének tárgya a felesége, Mimi (Emmanuelle Seigner), és az első szerelem túláradó szertelenségével nyitó flashbackek hosszú során keresztül követhetjük a párkapcsolat különböző fázisait: udvarlás, egymásra találás, szexuális kísérletezés, perverzió, telítettség, unalom, közöny, gyűlölet.
Nigel, akinek a számára egyszerre megdöbbentő és lenyűgöző Oscar és Mimi története, feleségével, Fionával (Kristin Scott Thomas) furcsa módon vonzódik ehhez a rejtélyes, csábító pároshoz, és nem tudják, hogy csak sakkfigurák a végső, életveszélyes szexuális játszmában.

Rendező: Roman Polanski
Forgatókönyv író:
Gérard Brach, John Brownjohn
Vágó: Hervé de Luze
Regényíró: Pascal Bruckner
Producer: Alain Sarde, Roman Polanski
Operatőr: Tonino Delli Colli
Zeneszerző: Vangelis
Díszlettervező: Willy Holt, Gerard Viard
Jelmeztervező: Jackie Buldin
Executive producer: Robert Benmussa

Szereplők:
Hugh Grant
Kristin Scott Thomas
Peter Coyote
Emmanuelle Seigner
Luca Vellani
Boris Bergman
Victor Banerjee

Formátum: DVD, VHS
Kép: 16/9
Hang: Dolby Digital 5.1
Nyelvek: magyar, angol
Feliratok: magyar

Megjelenés: 2004 November 4.
  • Ehhez a cikkhez: Keserű méz jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 4 Átlagolt érték: 5
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

Mozifilmek