Dráma: Beethoven árnyékábanDVD filmek
A film, a művész utolsó évét mutatja be. Beethoven Kilencedik szimfóniája éppen bemutatás előtt áll, de még nincs befejezett állapotban. >>>
Beethoven árnyékában
Copying Beethoven
amerikai, német film 2006
dráma, romantikus, életrajzi, zenés

A film, a művész utolsó évét mutatja be.
Beethoven Kilencedik szimfóniája éppen bemutatás előtt áll, de még nincs befejezett állapotban.
A zeneszerző kiadója segítség után néz. Egy másolóra van szüksége, aki Beethoven (Ed Harris) olvashatatlan kézírását átmásolja, így téve olvashatóvá segítve ezzel a betegeskedő zsenit.
Schlemmer, a kiadó, egy fiatal hölgyet talál, aki maga is zenei tanulmányokat folytat a Bécsi Zenei Konzervatóriumban.
Anna Holz (Diane Kruger) a lehetőséget Isten ajándékának tekinti, és természetesen kapva kap az alkalmon, és legyőzve Beethoventől való félelmét elfogadja a munkát, annak ellenére, hogy figyelmeztetik, az öreg Mester egy szörnyeteg.
Anna, munkája során szembesül félelmeivel, de mindenáron be akarja bizonyítani az öregedő művésznek, hogy ő is tehetséges zeneszerző. Éppen ezért veszi a bátorságot, és egyszerűen belejavít Beethoven munkájába.
Beethoven a Kilencedik szimfónia készítése alatt nagyon sokat bajlódott a vonósnégyes résszel, mert nem találta a legmegfelelőbb megoldást. Anna segítsége - melyet a zeneszerző először nem fogad el, és mogorva viselkedésével inkább elüldözni akarja a lányt - a legjobbkor jön.

Az idős művész ráébred arra, hogy Anna sokkal többet jelent neki, mint egy puszta segítőt, de viselkedése közös munkájuk során elüldözi a lányt Bécsből.
Beethoven szenved, szüksége van Annára, aki egy régi kapcsolatában keres menedéket, de a szenvedély mely összekapcsolta a két zeneszerzőt, munkájuk során erősebb, és visszatér, hogy befejezze közös művüket.
Bécsbe érkezve már a haldokló Beethovent találja, aki lediktálja neki a még hiányzó részeket. A földkerekség legtökéletesebb szimfóniája, melyet Beethoven már süketen komponált -elkészül. A világ egyik legnagyobb zeneszerzőjének kétségkívül legnagyobb műve tökéletesre sikeredik, hála egy hölgynek, Beethoven Múzsájának.

A filmben a hangverseny-jeleneteket a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar játssza.

Szereplők:
Ed Harris, Diane Kruger, Joe Anderson, Bill Stewart, Angus Barnett, Viktoria Dihen, Bohus Gábor, László Áron, Phyllida Law
Rendező: Agnieszka Holland
Forgatókönyv: Christopher Wilkinson, Stephen J. Rivele
Zene: Ludwig van Beethoven
Operatőr: Ashley Rowe
Gyártó stúdió: Metro-Goldwyn-Mayer, Sidney Kimmel Entertainment, VIP 2 Medienfonds, Eurofilm Stúdió
Forgalmazza: Intersonic
Hossz: 104 perc

DVD Információk:
Hang: DD 5.1
Szinkronok: magyar, angol, cseh
Feliratok: magyar, angol, cseh
Kép: 1.85:1
DVD Extrák:
Filmjelenetek, Előzetesek, Plusz extrák

DVD Premier: 2007 augusztus 16.
  • Ehhez a cikkhez: Beethoven árnyékában jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozifilmek