Animációs: Ghost stories - Bújj, bújj, szellem!DVD filmek
Satsuki Miyanoshita öccsével, Keichirouval és édesapjával visszaköltöznek arra a helyre, ahol halott édesanyjuk felnőtt. >>>
Ghost stories - Bújj, bújj, szellem!
Gakko no kaidan
japán film 2000
rajz-animációs, horror

Satsuki Miyanoshita öccsével, Keichirouval és édesapjával visszaköltöznek arra a helyre, ahol halott édesanyjuk felnőtt. Új iskolájuk mellett egy régi, lepusztult gimnázium is található, ahol a pletykák szerint időről időre gonosz szellemek bukkannak fel, és aki az ócska épületbe belép, csúnyán megjárhatja.

Satsuki kisöccse az első iskolai napjukon a hátizsákjában elviszi a macskájukat, Maya-t, ám a cica megszökik és pont ebbe a régi iskolába bújik el. Mivel a Miyanoshita gyerekeknek fontos ez az állat, minden bátorságukat összeszedve utánamennek.
A bejáratnál azonban két fiú várja őket, hogy megrémisszék az újakat; és hogy figyelmeztessék: oda nem ajánlatos belépni... A két fiú nem mást, mint Satsukiék szomszédja, Hajime, és Hajime barátja, Reo, aki megszállott "szellemkutató".
Feltűnik még egy végzős lány is, Momoko. Mivel a kalapját befújta a szél az épületbe, ő is velük tart. Bent azonban nem csak a macskát és a kalapot találják, hanem vérszomjas szellemeket és kísérteteket is... Az öt gyerek mindössze egy valamire támaszkodhat: Satsuki mamájának naplójára, melyet még fiatal korában írt, és szinte az összes szellem lenyugtatásának módját tartalmazza.
A napló segítségével elűzik Amanojaku-t, azt a kísértet, amely a félelmükből táplálkozik...

Szereplők: Rajzfilmfigurák
Rendező: Noriyuki Abe
Forgalmazza: Klub Publishing
Korhatár: 16 éven felülieknek
Hossz: 125 perc

DVD Információk:
Hang: DD 2.0
Szinkronok: magyar, japán
Felirat: magyar
Kép: 1,33:1 (4:3)
DVD Extrák:
Interaktív menük
Jelenetek közvetlen eléréssel
Előzetesek
Egyéb - Történet
Egyéb - Szellemnapló

DVD Premier: 2007 szeptember 27.
  • Ehhez a cikkhez: Ghost stories - Bújj, bújj, szellem! jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 2 Átlagolt érték: 3
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmek