Dokumentumfilm: Az utolsó óraMozifilmek
Aszály. Éhség. Áradás. Hurrikán. Savas eső. Az esti híradóban a katasztrófákat egymástól független eseményeknek tűnnek. >>>
Az utolsó óra
The 11th Hour
amerikai film 2007
dokumentum

Aszály. Éhség. Áradás. Hurrikán. Savas eső. Az esti híradóban a katasztrófákat egymástól független eseményeknek tűnnek. Igaz ez? Vagy egy nagyobb, az egész Földünket érintő rejtvény részei? Ha az utóbbi kérdésre igen a válasz, a megfejtés a jövőnkről szól.

Bolygónk történetében az emberiség csupán epizodista: rövid ideje van a színen, a hatása mégis nagyon nagy. A szennyvízvezetékekből és gyárkéményekből távozó vegyületek megbontották a természetes üvegházhatás harmóniáját: amikor a gyárak áruval látják el a fogyasztókat, egyúttal egy újabb adag hulladékot is termelnek. Az óceánok higannyal, nehézfémekkel és mérgező vegyi anyagokkal teltek meg. Eltűnnek az erdők, egyre nagyobb teret hódítanak meg a sivatagok, a sarki jég olvad, a permafrost (az állandóan fagyott altalaj) elvékonyodik.


A Föld felmelegedett.
Utoljára akkor halt ki ilyen rövid idő alatt ilyen sok faj, amikor 55 millió évvel ezelőtt egy meteor csapódott be nálunk. Vajon visszafordíthatók-e a változások? Tetszik, vagy nem, korunkat elsősorban ez a kérdés határozza meg. Erre a kérdésre keresi a választ a Leonardo DiCaprio vezette forgatócsoport.

Mihail Gorbacsov egykori szovjet elnöktől Stephen Hawkings tudósig számtalan szakértő mondja el a véleményét a közelgő katasztrófáról és a Föld lehetséges meggyógyításáról: a film megrázó képek és tanulságos információk keveréke.


Szereplők: Narrátor: Leonardo DiCaprio
Rendezők: Nadia Conners, Leila Conners Petersen
Gyártó stúdió: Warner Bros.
Forgalmazza: InterCom
Hossz: 92 perc

Hivatalos honlap

Hazai Mozipremier: 2008. január 31.

Az utolsó óra - Filmelőzetes:

  • Ehhez a cikkhez: Az utolsó óra jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 2 Átlagolt érték: 5
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozipremierekMozifilmek