Történelmi film: BáthoryMozifilmek
A legelső vámpírtörténet vagy a korabeli politikai körök és a folklór által keltett mítosz? Valóban áldozatai vérében fürdött a gyönyörű Báthory >>>
Báthory
Bathory
szlovák, cseh, magyar, amerikai, angol film 2008
történelmi, thriller, kaland, dráma

A legelső vámpírtörténet vagy a korabeli politikai körök és a folklór által keltett mítosz? Valóban áldozatai vérében fürdött a gyönyörű Báthory Erzsébet grófnő? Az egykor Fellinivel is baráti viszonyt ápoló szlovák Juraj Jakubisko új filmje gótikus hangulatú, látványos történelmi thriller.

"A XVII. században élt Báthory Erzsébet grófnő hátborzongató története amilyen hírhedt, olyannyira homályba is vesző, bár az idők során elmesélték már történészek, írók, költők, színműírók, zenészek, festők és filmkészítők. A hagyomány szerint a magyar nemesi származású grófnő az emberiség történetének legnagyobb női gyilkosa volt. Áldozatait - akik kizárólag nők voltak – megkínozta, mielőtt megölte őket. Megfürdött vérükben, és saját fogaival tépett ki darabokat húsukból, miközben még életben voltak. De valóban így történt mindez? Négy évszázad alatt semmilyen történelmileg hiteles dokumentum nem került elő, amely egyértelműen bizonyította volna, hogy pontosan mi is történt. Filmem kiinduló pontja egészen más, mint a legendáé. Az én történetem egy fiatal és szép özvegyről szól, aki, mivel több java és birtoka volt, mint magának a királynak, a felsőbb politikai körök összeesküvésének áldozata lett." (Juraj Jakubisko, rendező)

Szereplők:
Anna Friel, Vincent Regan, Franco Nero, Karel Roden
Rendező: Juraj Jakubisko
Forgatókönyv: Juraj Jakubisko
Operatőr: Ján Duris
Vágó: Chris Blunden
Zene: Simon Boswell
Forgalmazza: Budapest Film
Hossz: 138 perc

Hivatalos honlap

Hazai Mozipremier: 2010. január 20.

Báthory - Filmelőzetes - Trailer:
  • Ehhez a cikkhez: Báthory jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 3 Átlagolt érték: 5
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozipremierekMozifilmek