Krimi: A kötélDVD filmek
Brandon és Philip, a két felsőbbrendűségtől vezérelt New York-i fiatalember úgy véli, hogy gyilkosság terén is képes tökéleteset alkotni. >>>
A kötél
Rope
amerikai film 1948
krimi, thriller

Brandon és Philip, a két felsőbbrendűségtől vezérelt New York-i fiatalember úgy véli, hogy gyilkosság terén is képes tökéleteset alkotni. A közelgő ünnepi vacsora előtt minden ok és indíték nélkül egy kötéllel megfojtják barátjukat, David-et, majd a holttestet egy ládába rejtik. A partira - melyre David is hivatalos - sorban érkeznek a vendégek, köztük David menyasszonya és édesapja is, s eközben a letakart láda éppen büféasztalként funkcionál. Eleinte a vendégsereg mit sem sejt, ám nem sokkal később megérkezik Brandon-ék egykori filozófiatanára, Rupert Cadell, aki David távolmaradásából és a fiúk szokatlan viselkedéséből kiindulva lassan összerakja a képet.

Hitchcock az egész filmet egyetlen műteremben forgatta le folyamatos felvételben, tízperces vágásokkal. A történetet - egy hidegvérű gyilkosságot, melyet két furcsa fiatalember követ el - Leopold és Loeb gazdag fiatal értelmiségiek valódi esete ihlette meg, akik csak a hecc kedvéÊrt megöltek egy 14 éves gyermeket Chicagóban. A kötél volt Hitchcock első színes filmje és az első olyan film, melyet nemcsak rendezett, hanem a producere is volt. Annak érdekében, hogy hosszú felvételeket lehessen készíteni, minden kamera- és színészmozgást alaposan meg kellett tervezni egy hatalmas tábla előtt. "Még a padlót is telerajzoltuk megszámozott karikákkal a tízperces tekercsekben zajló 25-30 kameramozgáshoz" - árulta el Hitchcock. A kameramozgások elősegítése érdekében pedig az asztalokat és székeket folyamatosan át kellett rendezniük a kellékeseknek.

A termék csak a Hitchcock gyűjtemény - fekete díszdoboz (7 DVD)részeként adták ki.

Szereplők:
James Stewart, John Dall, Farley Granger, Cedric Hardwicke, Douglas Dick
Rendező: Alfred Hitchcock
Forgatókönyvíró: Patrick Hamilton, Hume Cronyn
Operatőr: William V. Skall, Joseph A. Valentine
Zene: David Buttolph
Vágó: William H. Ziegler
Gyártó stúdió: Universal
Forgalmazza: Intercom
Korhatár: 16 éven felülieknek
Hossz: 77 perc

DVD Információk:
Hang: Stereo
Szinkron: angol
Feliratok: magyar, angol
Kép: 1,33:1 (4:3)
DVD Extrák:
Interaktív menük
Jelenetek közvetlen eléréssel
Werkfilm - Kioldott Kötél
Képgaléria, Előzetesek
IMDb

DVD Megjelenés: 2007 május 17.
  • Ehhez a cikkhez: A kötél jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmek