Dráma: Takva - Az istenfélő muharremMozifilmek
Muharrem csendes férfi, aki Isztambulban él és dolgozik, abban a negyedben, ahol született. Alázatos és magának való életet él, >>>
Takva - Az istenfélő muharrem
Takva
török, német film 2006
dráma

Muharrem csendes férfi, aki Isztambulban él és dolgozik, abban a negyedben, ahol született. Alázatos és magának való életet él, melynek állandó része az ima, az önmegtartóztatás és a ragaszkodás a legszigorúbb iszlám tanokhoz.
Muharrem rendkívüli odaadása felkelti egy gazdag és befolyásos vallási közösség vezetőinek a figyelmét. Megbízhatósága és lelkiismeretes jelleme alapján egy adminisztratív állást ajánlanak neki. Ennek része, hogy neki kell behajtania a közösség által tulajdonolt ingatlanok bérleti díját.
Főnökei új ruhákat, autót, számítógépet és mobiltelefont adnak neki. Muharrem hirtelen egy olyan modern világban találja magát, amit eddig tudatosan és sikeresen elkerült. Naiv felfogása miatt sokkszerűen érik azok a felfedezések, amiket új munkája során tesz. Szemtanúja lesz a legnagyobb vallási képmutatásnak különösen az alkohol fogyasztás és a hitbéli jó szándék területén.
Maga is megdöbben, hogy mennyire megváltozik: parancsolgatni kezd a kollegáinak és rendkívül öntelt lesz. Végül odáig süllyed, hogy belekeveredik egy üzleti csalásba. És ha ez még nem lenne elég, egy látomás is kínozza, mivel folyamatosan egy ledér nővel álmodik vagy látomásként jelenik meg neki.
Muharrem korábbi életében képes volt megkülönböztetni a testi és a lelki értékeket, de erre a belső egyensúlyra most már képtelen. Istenbe vetett hite olyan kétségek közé sodorja, hogy kezdi elveszíteni a józan eszét.

Szereplők:
Mirjana Karanovic, Marija Skaricic, Ljubica Jovic, Pablo Aguilar, Oliver Zgorelec
Rendező: Özer Kiziltan
Forgatókönyvíró: Onder Cakar
Forgalmazza: Cirko Film - Másképp Alapítvány
Hossz: 96 perc

IMDb
Hivatalos honlap

Hazai Mozipremier: 2008. március 20.

Takva Movie Trailer - Filmelőzetes:
  • Ehhez a cikkhez: Takva - Az istenfélő muharrem jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozipremierekMozifilmek