Romantikus-vígjáték: Cyborg vagyok, amúgy minden okéMozifilmek
Young-goon azért kerül a pszichiátriára, mert cyborgnak képzeli magát. Evés helyett egy tranzisztoros rádió segítségével igyekszik >>>

Cyborg vagyok, amúgy minden oké
Saibogujiman kwenchana/I'm a Cyborg, But That's OK
dél-koreai film 2006
romantikus, vígjáték

Young-goon azért kerül a pszichiátriára, mert cyborgnak képzeli magát. Evés helyett egy tranzisztoros rádió segítségével igyekszik feltölteni akkumulátorait. Ettől persze nem sokat javul az állapota. Az ifjú hölgy tántoríthatatlan: lenyúlja nagymamája műfogsorát és minden útjába kerülő "géppel" elbeszélget, legyen az szerencsejáték-automata vagy egy egyszerű lámpa. De nem ő az egyetlen, aki kissé bogaras. A klinika lakói között vannak, akik rendre nem létező személyekkel beszélgetnek, egy férfi pedig annyira retteg a feleségétől, hogy ez impotenciát okoz nála. Más valakinek Oidipusz-komplexusa van. Megint mást olyannyira nyomaszt a bűntudat, hogy egyfolytában megbocsájtásért esedezik. Egy nőbeteg a plasztikai sebészet megszállottja.

Il-soon felvételének napján, Young-goon élete megváltozik. A jóképű fiatalember előszeretettel visel álarcot; antiszociális teremtésként tartják számon. Társai számára hamarosan az is kiderül, hogy nyugtalanító ügyességgel tulajdonítja el mások értéktárgyait. Nem telik sok időbe, míg ő és Young-goon gyengéd érzelmeket kezdenek táplálni egymás iránt, bár a lány állapota egyre romlik, és elektrosokk terápiának is csak az a következménye, hogy úgy érzi, az akkumulátorai feltöltődtek és le tudja lőni a személyzet tagjait az ujjából kibocsájtott lövedékekkel. Az üres lövegeket visszaköpködi a szájából.
Young-goon fizikai állapota egyre aggasztóbbá válik. A kétségbeesett Il-soon, néhány más beteg segítségével igyekszik őt talpra állítani.

Díjak és jelölések:

Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (2007) - Alfred Bauer díj: Chan-wook Park
Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (2007) - Arany Medve jelölés: Chan-wook Park

Chan-wook Park napjaink egyik legnépszerűbb, s legnagyobb hatású ázsiai filmrendezője, aki a leginkább csak „bosszú trilógiaként” emlegetett három nagyszerű filmjével - Sympathy for Mr. Vengeance (Mr Vengeance - A bosszú ura), Oldboy, Sympathy for Lady Vengeance (Lady Vengeance - A bosszú asszonya) - egyértelműen beírta magát a filmtörténelembe.


Szereplők:
Lim Soo-Jung, Jung Ji-Hoon, Choi Hee-Jin, Lee Young-Nyeo, Sohn Young-Soon, Lee Kyung-Eun, Joo Hee, Lee Young-Mi, Chung Sung-hoon, Kim Choon-Gi
Rendező: Chan-wook Park
Forgatókönyvíró: Chan-wook Park, Seo-Gyeong Jeong
Zeneszerző: Yeong-wook Jo
Operatőr: Jeong-hun Jeong
Producer: Chan-wook Park
Vágó: Jae-beom Kim, Sang-Beom Kim
Forgalmazza: Cirko Film - Másképp Alapítvány
Korhatár: 16 éven felülieknek
Hossz: 105 perc

Hazai Mozipremier: 2008. május 22.


Cyborg vagyok, amúgy minden oké - Trailer - Filmelőzetes:

  • Ehhez a cikkhez: Cyborg vagyok, amúgy minden oké jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozipremierekMozifilmek