Történelmi film: A másik Boleyn lányMozifilmek
A másik Boleyn lány érzelmes történet intrikáról, romantikáról és árulásról. Két nővér, Anne (Natalie Portman) és Mary >>>

A másik Boleyn lány
The Other Boleyn Girl
amerikai, angol film 2008
történelmi, romantikus, dráma

A másik Boleyn lány érzelmes történet intrikáról, romantikáról és árulásról. Két nővér, Anne (Natalie Portman) és Mary (Scarlett Johansson) teljes mértékben ambiciózus apjuk és nagybátyjuk irányítása alatt állnak, akik minden eszközzel a család hatalmának növelésén és státuszának megerősítésén munkálkodnak.

Céljukat Anglia királyának (Eric Bana) kegyeit keresve próbálják elérni. A lányok, maguk mögött hagyva a békés vidéki életet, bekerülnek az udvari élet veszedelmes és izgalmas világába. Nem sokkal később pedig már azon kapják magukat, hogy egymás könyörtelen riválisai lettek, hiszen mindketten a király szerelméÊrt küzdenek.
Elsőként Mary kerül VIII. Henrik közelébe, válik szeretőjévé, s nemsokára már törvénytelen gyermekét várja. Az okos, és félelmet nem ismerő Anne mind testvére, mind pedig Henrik felesége, Katherine királynő bizalmát elnyeri, hogy ezzel közelebb kerüljön a kirányhoz. S bár Anne tisztában van vele, hogy Mary őszinte szerelemmel viseltet a király iránt, mégis úgy dönt, hogy ha törik, ha szakad, ő lesz Anglia új királynője. Míg a Boleyn lányok az uralkodó szerelméÊrt küzdenek - az egyiket a hatalom, a másikat az érzelmek fűtik - Anglia kettészakad. A drámai következmények ellenére végül mindkét lány erőt és lojalitást talál egymásban, s rájönnek, hogy nővéri kötelékeik örökre összekapcsolják őket.

A királynő és Az utolsó skót király szerzője, Peter Morgan ezúttal Philippa Gregory nagysikerű regényéből írt izgalmakban és drámai pillanatokban bővelkedő forgatókönyvet, melyből a BAFTA-díjas Justin Chadwick rendezett emlékezetes történelmi filmet.Szereplők: Natalie Portman, Scarlett Johansson, Eric Bana, Kristin Scott Thomas, Jim Sturgess
Rendező: Justin Chadwick
Író: Philippa Gregory
Forgatókönyv: Peter Morgan
Gyártó stúdió: Columbia TriStar
Forgalmazza: Fórum Hungary
Hossz: 115 perc

IMDb
Hivatalos honlap

Hazai Mozipremier: 2008. június 5.

A másik Boleyn lány - Filmelőzetes - Trailer:

  • Ehhez a cikkhez: A másik Boleyn lány jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 1 Átlagolt érték: 5
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozipremierekMozifilmek