Akció: Banki melóMozifilmek
A híres-hírhedt 1971-es londoni Lloyds banki rablás által ihletett Banki meló című film főszerepeiben Jason Statham >>>
Banki meló
Bank job
angol film 2008
akció, krimi

A híres-hírhedt 1971-es londoni Lloyds banki rablás által ihletett Banki meló című film főszerepeiben Jason Statham (A szállító, Blöff, Crank – Felpörögve, Az olasz meló) és Saffron Burrows (Enigma, Háborgó mélység, Üres város) tűnik fel. A pontosan eltervezett és magas fordulatszámon pergő bankrablás szorosan egybefonódik a magas-szintű korrupcióval, gyilkosságokkal, valamint szexbotrányokkal az 1970-es évek Angliájában.

A gyanús múltú autókereskedő Terry (Statham) mindig is azon volt, hogy elkerülje a nagyszabású stikliket. Ám, mikor felbukkan egy régi ismerőse, a gyönyörű modell, Martine (Burrows), és felajánlja neki a kulcsszerepet egy betörésbiztos bank elleni rablásban, Terry élete nagy lehetőségét látja a felkérésben. Martine egy dollármilliókat érő pénzes és ékszeres széfekkel teli szobát ígér a sikeres akció végén.Ám Terrynek és csapatának fogalma sincs arról, hogy a széfek mindemellett piszkos ügyek titkait is rejtik. Olyan titkokét, melyek pillanatok alatt belekeverik hőseinket a korrupció és a londoni alvilág veszélyes hálózatába, és amelyek elvezetnek egyenesen a legmagasabb kormányhivatalokig és a királyi családig is… A Banki meló egy rosszul sikerült rablás igaz története.

Jason Statham nem először vesz részt bankrablós sztoriban, hiszen 2003-ban Mark Wahlberg társaként segített egy velencei széf „illegális kölcsönvételében” is (Az olasz meló). A valós élet által ihletett Banki meló filmrevitelében Statham-et ezúttal Roger Donaldson irányította, aki korábban a Fehér sivatag, a Szökésben, valamint a Beavatás című filmjeivel már bizonyította rátermettségét a bűnözés és a korrupció veszedelmes világában.

Szereplők:
Jason Statham, Saffron Burrows, Stephen Campbell Moore, Daniel Mays, James Faulkner
Rendező: Roger Donaldson
Forgatókönyvíró: Dick Clement, Ian La Frenais
Zeneszerző: J. Peter Robinson
Operatőr: Michael Coulter
Vágó: John Gilbert
Forgalmazza: Fórum Hungary
Hossz: 110 perc

IMDb
Hivatalos honlap

Hazai Mozipremier: 2008. július 10.

The Bank Job - Banki meló - Trailer - Filmelőzetes:

  • Ehhez a cikkhez: Banki meló jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 1 Átlagolt érték: 5
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozipremierekMozifilmek