Musical: Az asszony, az asszonyDVD filmek
A megszállottan újító hajlamú rendező, Jean-Luc Godard Az asszony, az asszony című filmjével önmagában is >>>
Az asszony, az asszony
Une Femme est une Femme
francia, olasz film 1961
vígjáték, zenés

A megszállottan újító hajlamú rendező, Jean-Luc Godard Az asszony, az asszony című filmjével önmagában is ellentmondásosnak tűnő, neorealista musicalt ajándékozott a filmirodalomnak. A fő szerepekkel Godard az 1961-ben hírneve csúcsán álló Anna Karinát, Jean-Paul Belmondót és Jean-Claude Brialyt bízta meg.

A film az egzotikus táncosnő, Angéla (Anna Karina Alphaville, Utolsó nyár Tangerben, Közöny) történetét beszéli el, aki úgy dönt, hogy a gyermekvállalás gondolatát vonakodva fogadó párja, Émile (Jean-Claude Brialy Egy francia nő, A szabadság fantomja) ellenkezése ellenére is gyermeket hoz a világra. A terv megvalósítása közben azonban Angéla azon kapja magát, hogy szinte kettészakad Émile és legjobb barátja, Alfred (Jean-Paul Belmondo Az arany bűvöletében, A Profi, Két apának mennyi a fele?) között. Történetük feldolgozása ravasz, s egyben pajkos tisztelgés az amerikai, zenés komédiák (musicalek) előtt, amelyben Godard aláírás-szerű ismertetőjegye, azaz szellemessége és intellektusa is erősen megnyilvánul.

Az asszony, az asszony a fiatal Godard legélénkebb és legkönnyebben emészthető munkája, amely valójában a szín, a humor és a híres zeneszerző, Michel Legrand muzsikájának szédítő, tömör ötvözete, ami a részletekben dőzsölve s egyben rendkívül aprólékosan vizsgálja meg Godard örökös mániáját, a mozi mechanizmusát.


Szereplők:
Anna Karina, Jean-Paul Belmondo, Jean-Claude Brialy
Rendező: Jean-Luc Godard
Forgalmazza: Caesar Film International
Hossz: 81 perc

DVD Információk:
Hang: Stereo, DD 5.1
Szinkronok: magyar, francia
Felirat: magyar
Kép: 1.78:1 (16:9)
DVD Extrák:
Interaktív menük
Közvetlen jelenetválasztás
A film előzetese

DVD Megjelenés: 2008. június 6.
  • Ehhez a cikkhez: Az asszony, az asszony jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmek