Dráma: MarylinDVD filmek
A Norma Jean Baker név valószínűleg nem sokak szívét dobogtatja meg, ám annál többen emlékezhetnek az egyszerű, >>>
hétköznapi barna lányból a világ egyik legnagyobb, legszexisebb legendájává vált platinaszõke végzet asszonyára, Marylin Monroe-ra. Az alig 36 évesen, máig sem teljesen tisztázott körülmények között eltávozott sztár életét mindvégig titkok és rejtélyek lengték be. A már fiatalon hatalmas célokat maga elé kitűző Norma Jean (Ashley Judd) gyermekkora is igen hányatott volt, amelynek feldolgozhatatlan sebeit még felnõttként is magán viselte.
A 20 évesen Marylin Monroe-vá (Mira Sorvino) változott, s a vonzó, szexi hangú lány szédületes karriert futott be: nem csupán elsõként szerepelt a Playboy címlapján, de több nagysikerű filmben is szerepelt, és bár sokan kétségbe vonták valódi színésznõi tehetségét, élete során több szakmai díjjal is kitüntették. Kétségtelen, máig is a valaha élt egyik legnagyobb csillagként tekinthetünk rá, ám három romba dõlt házassága, számos szerelmi kalandja, magánéleti problémái és korai halála egyben a legtragikusabb sorsú emberré is tették õt.
Vonzó, a férfiakat ujja köré csavaró, tömegeket megõrjítõ démon vagy csupán saját karrierje, sztárstátusa és a szórakoztatóipar áldozata volt-e Marylin Monroe? Az életét feldolgozó film végére talán megtudjuk...
A Marylint bemutatását követõen - elsõsorban az erõteljes kettõs fõszerepet játszó Ashley Judd és Mira Sorvino játékának köszönhetõen - számtalan rangos díjra, többek között Emmyre és Golden Globe-ra is jelölték.

Norma Jean & Marilyn
amerikai film 1996
dráma

Szereplők: Ashley Judd, Mira Sorvino, Josh Charles, Ron Rifkin, David Dukes, Peter Dobson
Rendező: Tim Fywell
Operatőr: John Thomas
Zene: Christopher Young
Forgalmazza: Mirax
Hossz: 135 perc
Hang: 2.0
Szinkron: angol, magyar
Felirat: magyar
Képarány: 1.33:1
Extra: filmográfiák

Megjelenés: 2004 December 22.
  • Ehhez a cikkhez: Marylin jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 2 Átlagolt érték: 5
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozifilmek