Életrajz: Mondd, testvér!DVD filmek
A hatvanas évek Washingtonjában a kisebbségek szociális öntudatra ébredése és a soul zene elterjedése egybeesett, >>>
Mondd, testvér!
Talk to Me
amerikai film 2007
dráma, történelmi, életrajzi

A hatvanas évek Washingtonjában a kisebbségek szociális öntudatra ébredése és a soul zene elterjedése egybeesett, és mindez csodálatos vibrálást eredményezett a levegőben. Ezt használta ki Petey az önkifejezés egy sajátos módjára. Barátnője, az eltántoríthatatlan Vernell Watson (Taraji P. Henson) segítségével műsorvezető lett a WOL-AM csatornán, ahol programigazgatójával, Dewey Hughes-szal (a kétszeres Golden Globe-jelölt Chiwetel Ejiofor) karöltve forradalmi műsort hoznak létre akkora sikerrel, hogy Petey népszerűsége gyorsan túlszárnyalta még a legnagyobb példaképeiét is.

Petey nemcsak a zenének, hanem az igazságot folyton kereső szókimondásának is köszönhette sikerét, és még a rádió tulajdonosával is vállalta a konfliktusokat az igazáért. Ő lesz Amerika új hangja, aki kendőzetlenül beszél a faji különbségekről és a politikáról egyenesen az emberekhez. Az ő lenyűgöző élettörténetét meséli el ez a film.

Az Oscar-jelölt Don Cheadle (Hotel Ruanda, Ocean's trilógia) személyesíti meg a nagy vásznon az egyetlen igazi Ralph Waldo "Petey" Greene Jr.-t a Mondd, testvér!-ben, méghozzá viccesen, drámaian, inspirálóan, de mindenekelőtt hűen a valósághoz.

Szereplők:
Jim Malmberg, Herbert Rawlins, Martin Sheen, Don Cheadle, Mike Epps, Chiwetel Ejiofor, Cedric the Entertainer, Taraji P. Henson
Rendező: Kasi Lemmons
Zeneszerző: Terence Blanchard
Operatőr: Stéphane Fontaine
Forgalmazza: Fórum Home Entertainment
Hossz: 114 perc

DVD Információk:
Hang: Dolby Stereo
Szinkronok: magyar, angol
Felirat: magyar
Kép: 1,78:1 (16:9)
DVD Extrák:
Interaktív menük
Jelenetek közvetlen eléréssel

IMDb

DVD Premier: 2008. július 5.

  • Ehhez a cikkhez: Mondd, testvér! jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozifilmek