Háborús film: Légihíd - Csak az ég volt szabad (2 DVD)DVD filmek
1945 május 8-án Európában véget ért a II. Világháború, és mindenki azt hitte, hogy a borzalmaknak vége, pedig egy még alattomosabb >>>
Légihíd - Csak az ég volt szabad (2 DVD)
Die Luftbrücke - Nur der Himmel war frei
német film 2005
dráma, háborús, történelmi

1945 május 8-án Európában véget ért a II. Világháború, és mindenki azt hitte, hogy a borzalmaknak vége, pedig egy még alattomosabb háború tör ki Kelet és Nyugat között, melyet nemcsak fegyverekkel vívnak, mégis több millió ember életét veszélyezteti. A szovjetek egyik napról a másikra blokád alá vonták Berlin nyugati részét, lezárva a városba vezető összes szárazföldi és vízi útvonalat. Sztálin végleg ki akarta söpörni a nyugatiakat Berlinből. Louise Kielberg (Bettina Zimmermann), aki férjét a háborúban vesztette el, munkát kap az amerikai hadsereg főhadiszállásán. Nem is sejti, hogy hamarosan a történelem legmerészebb légi mentőakciójának résztvevője lesz, miután a zseniális légihíd-stratéga, Philip Turner tábornok (Heino Ferch) közvetlen munkatársának választja. A berlini légihíd terve grandiózus és szinte lehetetlen: C-47-es és C-54-es gépekkel napi 5.000 tonna élelmiszert és egyéb szállítmányt kell légi úton eljuttatni a lezárt városba, mindezt 3 percenkénti felszállásokkal, szovjet katonai gépek zavaró manővereitől kísérve.

A nagyszabású német film a történelem legnagyobb légi mentőakciójának igaz történetét dolgozza fel, melynek 15 hónapos működése során a szövetséges erők 2,326,406 tonna szállítmányt juttattak el a szovjetek által körülvett német fővárosba.


Szereplők:
Heino Ferch, Bettina Zimmermann, Ulrich Tukur, Misel Maticevic, Ulrich Noethen, Katharina Wackernagel, Henning Baum
Rendező: Dror Zahavi
Forgatókönyvíró: Martin Rauhaus
Operatőr: Gero Steffen
Forgalmazza: Fantasy Film
Hossz: 186 perc

DVD Információk:
Hang: DD 2.0
Szinkronok: magyar, német
Felirat: magyar
Kép: 1,77:1 (16:9)
DVD Extrák:
Interaktív menük
Jelenetek közvetlen eléréssel
Így készült... - a Légihíd

IMDb

DVD Megjelenés: 2008. október 23.
  • Ehhez a cikkhez: Légihíd - Csak az ég volt szabad (2 DVD) jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmek