Krimi: Halálos közellenségMozifilmek
Jacques Mesrine a francia történelem talán legismertebb gengsztere volt, akinek élettörténete szinte kiáltott a megfilmesítés után. >>>
Halálos közellenség
L´Instinct de mort
amerikai, francia film 2008
akció, krimi, életrajzi

Jacques Mesrine a francia történelem talán legismertebb gengsztere volt, akinek élettörténete szinte kiáltott a megfilmesítés után. Az élettörténetéről íródott L’Instinct de Mort (Halálos ösztön) című könyv ragyogó összefoglalása volt sajátos karrierjének, legendáját pedig csak növelte, hogy Párizs közepén rendőrök lyuggatták őt szanaszét közvetlen közelről. Az eltelt évek alatt nem kopott meg Mesrine fénye, sőt ma is legalább annyian ismerik őt Franciaország-szerte, mint aktív korában. Jean-François Richet rendező és csapata rájött, hogy ezt a páratlanul gazdag élettörténetet nem lehet egyetlen filmbe sűríteni, ezért 2007 májusától 2008 januárjáig forgatva egyszerre két játékfilmnyi anyagot vettek fel, hogy két részletben láthassák a nézők Mesrine bűnökkel és érdekességekkel teli életét.


Vincent Cassel (Eastern Promises – Gyilkos ígéretek) megformálásában az első epizódban annak lehetünk szemtanúi, ahogy Mesrine beépül a szervezett bűnözésbe és maga is gengszterré válik, a későbbi folytatásban pedig már a leghíresebb francia bűnözőként folytatja pályafutását. Az utóbbi évek legambiciózusabb francia filmje olyan kiváló szereplőgárdát vonultat fel, mint Ludivine Sagnier (Swimming Pool), Mathieu Amalric (A Quantum csendje) vagy Samuel Le Bihan (Farkasok szövetsége).

Kapcsolódó cikkek:

Halálos közellenség 2.

Szereplők:
Vincent Cassel, Ludivine Sagnier, Mathieu Amalric, Samuel Le Bihan, Olivier Gourmet, Gérard Depardieu, Cécile De France
Rendező: Jean-François Richet
Gyártó: Ablo
Forgalmazza: Fórum Hungary
Hossz: 110 perc

IMDb

Hazai Mozipremier: 2008. november 20.
  • Ehhez a cikkhez: Halálos közellenség jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozipremierekMozifilmek