Filmhír: Megvan az új Harry Potter-rendezőFilmhírek
Megvan az ötödik Harry Potter-film, a Harry Potter és a Főnix rendje rendezője - jelentette be Jeff Robinov, a Warner Bros >>>
Megvan az új Harry Potter-rendező

Megvan az ötödik Harry Potter-film, a Harry Potter és a Főnix rendje rendezője - jelentette be Jeff Robinov, a Warner Bros. elnöke.
A J. K. Rowling regénysorozatából készüő új filmet David Yates irányításával forgatják. Yates rövidfilmjeivel hívta fel magára a figyelmet, köztük az egyiket (a Rank címűt) a Brit Filmakadémia, a BAFTA 2002-ben a legjobb rövidfilm díjára jelölte.
A rendező később a televízióban dolgozott, számos sorozatot készített a BBC számára, és ezekkel (The Young Visiters, State of Play, The Way We Live Now, The Sins) is jó néhány díjat begyűjtött.
A Potter-film scriptjén Michael Goldenberg, a Pán Péter forgatókönyvírója dolgozik, a producer David Heyman. A munka 2006 januárjában kezdődik Londonban.

Ám eközben természetesen gőzerővel folyik a negyedik rész, a Harry Potter és a tűz serlege forgatása. Ezt a részt Mike Newell (Négy esküvő és egy temetés, Mona Lisa mosolya) rendezi, az amerikai bemutatóra november 18-án kerül sor.

Korábban az is szóba került, hogy az Esküvő monszun idején-t jegyző indiai rendezőnő, Mira Nair rendezi az ötödik részt.

Forrás: IC Press
  • Ehhez a cikkhez: Megvan az új Harry Potter-rendező jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 4 Átlagolt érték: 5
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

Filmhírek