Háborús film: EllenállókMozifilmek
A film a három Bielsky fívér (Tuvia - Daniel Craig, Zus -Liev Schreiber és Asael - Jamie Bell) történetén keresztül mutat be egy szeletet >>>
Ellenállók
Defiance
amerikai film 2009
háborús, dráma

A film a három Bielsky fívér (Tuvia - Daniel Craig, Zus - Liev Schreiber és Asael - Jamie Bell) történetén keresztül mutat be egy szeletet az 1941-es lengyelországi náci megszállás kegyetlenségeiről, és az embertelen körülményekkel dacoló élni akarásról. A három testvér megmenekül a nácik elől, és a gyerekkorukból jól ismert, belorusz naliboki erdőben rejtőznek el néhány gettótársukkal. Itt építik fel a később Bielsky Táborra keresztelt partizán tábort, és kezdik meg ádáz küzdelmüket a náci gépezet ellen. A partizáncsapat élén a legidősebb fivér, Tuvia áll, aki olykor túlságosan merész, túlságosan idealista terveivel sokszor nem ért egyet az idősebbik öcs, Zus.

Ellenállók

A két testvér állandó harcát próbálja elsimítani a legkisebb fivér, Asael. Megölt szeretteikért sajátos bosszút forralnak a Bielsky fiúk, annyi embert akarnak megmenteni, amennyit csak lehet. A táborban ezernél is több zsidó nőt, férfit, gyereket és öreget bújtatnak. A fák között elrejtve valóságos kis falut építenek fel, ahol minden táborlakó keményen dolgozik az életben maradásért. A cél: túl kell élniük a kegyetlen telet, és főként életben tartani a reményt a túlélésre.

A második világháborúban játszódó, megtörtént eseményeken alapuló megrázó történet Edward Zwick rendező (Véres Gyémánt, Az utolsó szamuráj) legújabb filmje, mely alapjául az azonos címen íródott Nechama Tec könyv szolgált.


Szereplők:
Daniel Craig, Liev Schreiber, Jamie Bell, Alexa Davalos, Allan Corduner
Rendező: Edward Zwick
Forgatókönyv: Edward Zwick, Clayton Frohman
Operatőr: Eduardo Serra
Producer: Pieter Jan Brugge
Vágó: Steven Rosenblum
Zene: James Newton Howard
Forgalmazza: Fórum Hungary
Hossz: 137 perc

Hivatalos honlap
IMDb

Hazai Mozipremier: 2009. április 16.

Ellenállók - Defiance - Trailer:

  • Ehhez a cikkhez: Ellenállók jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 1 Átlagolt érték: 1
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozipremierekMozifilmek