Vígjáték: Vénasszonyok nyaraMozifilmek
A középkorú Giovanni idős édesanyjával, Valeria-val él és gondoskodik róla. Mivel Giovanni a 60-as éveiben jár, Valeria pedig közel a 100-hoz >>>
Vénasszonyok nyara
Pranzo di Ferragosto
olasz film 2008
vígjáték

A középkorú Giovanni idős édesanyjával, Valeria-val él és gondoskodik róla. Mivel Giovanni a 60-as éveiben jár, Valeria pedig közel a 100-hoz egyiküknek sem egyszerű az élete, ráadásul Valeria a korához képest tele van ötletekkel és tervekkel és így bőven ellátja a fiát feladatokkal. Csak a jól bejáratot szokások és a napirend könnyítnek a kis súrlódásokon. Giovanni sajnos anyagi gondokkal küzd, súlyos hátraléka van a lakbérrel. Nincs más választása, mint elvállalni, hogy a ház főbérlőjének, Luigi-nek az édesanyját vendégül látja a tradicionális olasz ünnepen, augusztus 15.-én. Mivel a mama a nővérével érkezik és Goivanni az orvosának az édesanyját is kénytelen elvállalni, lakás pillanatok alatt tele lesz idős nénikkel, akiket Giovanni alig ismer. Giovanni nem csak, hogy főz rájuk – különböző diétáknak megfelelően, a legkülönbözőbb kéréseiket is teljesíti és a köztük lévő konfliktusokban is helyt áll.Ez talán a legnehezebb feladat, mivel hamar kiderül, hogy mindegyikőjük más és más karakter, de összességében elmondható, hogy a legextrémebb módon reagálnak az érdekellentétekre. Például a tévé elhelyezésének kérdése rendkívül érzékenyen érint mindenkit. A lakásából pillanatok alatt idősek otthona lesz, ahol ő a gondozó.

Olaszországban augusztus 15.-e vagyis a Ferragosto a Római Birodalom óta nagy ünnepnek számít. Ezen a napon az olasz városok szinte kiürülnek, mert mindenki nyaralni megy a tengerpartra vagy vidéki kis falvakba.

A Vénasszonyok nyara rendezője, Giovanni Di Gregorio híres olasz forgatókönyvíró, a Gomorra társ-írója. Idős kora ellenére ez az első rendezése, és egyben a film főszereplőjét is ő alakítja.


Szereplők: Giovanni Di Gregorio, Valeria De Franciscis, Alfonso Santagata, Marina Cacciotti
Rendező: Giovanni di Gregorio
Forgatókönyv: Gianni Di Gregorio, Simone Riccardini
Operatőr: Gian Enrico Bianchi
Producer: Matteo Garrone
Vágó: Marco Spoletini
Forgalmazza: Cirkofilm - Másképp alapítvány
Hossz: 75 perc

IMDb
Hivatalos honlap

Hazai Mozipremier: 2009. augusztus 27.

Vénasszonyok nyara - Filmelőzetes - Trailer:

  • Ehhez a cikkhez: Vénasszonyok nyara jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 1 Átlagolt érték: 3
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozipremierekMozifilmek