Magyar film: Utolsó jelentés AnnárólMozifilmek
Mészáros Márta az Utolsó jelentés Annáról című új filmje nagyszerűen illeszkedik a Kossuth-díjas rendező eddigi filmjeinek sorába, hiszen >>>
Utolsó jelentés Annáról
magyar film 2009
dráma

Mészáros Márta az Utolsó jelentés Annáról című új filmje nagyszerűen illeszkedik a Kossuth-díjas rendező eddigi filmjeinek sorába, hiszen ezúttal is egy női sors elevenedik fel a vásznon. A híres Napló-trilógia és a Nagy Imre-film után továbbra is a huszadik századi magyar történelemben keresi hőseit. Ez alkalommal annak a Kéthly Annának az életét ismerhetjük meg, akit a rendező szerint senki sem ismert igazán, pedig valójában egy sokszínű, érdekes nő volt, lenyűgöző egyéniséggel.
Az utolsó jelentés azonban nem pusztán egy történelmi film. Nem Kéthly Anna kivételes politikai pályafutására fókuszál, hiszen főszereplőit nem csak a fontos történelmi pillanatok átélése közben láthatjuk, hanem megismerhetjük magánéletüket is. Így a rendező nagy hangsúlyt fektetett az emberi sorsokra, a magánélet és a korabeli hétköznapok bemutatására. A filmben jelentős szerepet kapnak a szerelem és a hitvallás, a mindennapos árulások és a kivételes hűség összecsapásai.
A filmnek fontos elemei a kalandos életutakra jellemző krimiszerű izgalomkeltés és a szerelmes filmek felkavaró érzelemgazdagsága.

Szereplők:
Eszenyi Enikő, Fekete Ernő, Czinkóczi Zsuzsa, Beata Fudalej, Cserhalmi György, Kováts Adél, Gáspár Tibor, Hámori Gabriella, Seress Zoltán, Básti Juli
Rendező: Mészáros Márta
Forgatókönyvíró: Pataki Éva, Mészáros Márta
Operatőr: Novák Emil
Producer: Sándor Pál
Konzultáns: Jancsó Miklós
Forgalmazza: Hunnia Filmstúdió
Hossz: 100 perc

IMDb

Mozipremier: 2009. október 15.


  • Ehhez a cikkhez: Utolsó jelentés Annáról jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozipremierekMozifilmek