Dráma: A Nibelung-lakóparkMozifilmek
Térey János A Nibelung-lakópark című drámája igazi korrajz: katasztrófajáték, olyan átfogó és rétegzett mű, mely a wagneri hagyományt >>>
A Nibelung-lakópark
magyar film 2009
dráma, színházi adaptáció

Térey János A Nibelung-lakópark című drámája igazi korrajz: katasztrófajáték, olyan átfogó és rétegzett mű, mely a wagneri hagyományt felelevenítve, egy mítosz kereteiben ad hírt a máról, a mai Magyarországról. A világ, amelyet egy lakópark jelképez, bajban van. A két tőkés család sarjaiból, ügyvédekből, modellnőkből, rendőrökből, tűzoltókból és rádiósokból álló társadalom az összeomlás szélén billeg.

Hagen, aki félisten csak az istenek között, bosszút esküszik a hatalomra jutottak ellen, akik nélkülözni merték őt birodalmuk vezetésében. Cinkostársaival úgy döntenek, hogy a világ megérett a pusztulásra. Terve ördögi, és mint minden ördögi terv: tökéletes. Szellemes terrortámadásokkal tartja félelemben az elkényelmesedett polgárokat. Titáni küzdelmükben azonban természetesen nem csak a világ, de ők maguk is bukásra vannak ítélve.
A Krétakör színészeivel készült előadást a rendező Mundruczó Kornél vette filmre a Lipót néven ismert intézmény (Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet) elhagyott falai között. Egy kísérteties térben bolyongva követhetjük nyomon, hogy miként mélyül egyre a fenyegetettség és a káosz.

Szereplők:
Rába Roland, Nagy Zsolt,Gyabronka József, Péterfy Bori, Sárosdi Lilla, Láng Annamária, Somody Kálmán, Bánki Gergely, Csákányi Eszter, Scherer Péter, Tóth Orsolya, Katona László, Terhes Sándor, Tilo Werner
Rendező: Mundruczó Kornél
Író: Térey János
Operatőr: Dobos Tamás
Zene: Tallér Zsófia, Bozsóki Imre, Nyirő Gergely, Darvas Kristóf
Producer: Gáspár Máté, Petrányi Viktória
Forgalmazza: Szuez Film Kft.
Hossz: 107 perc

Mozipremier: 2010. január 14.

  • Ehhez a cikkhez: A Nibelung-lakópark jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozipremierekMozifilmek