Dráma: SzélcsendMozifilmek
A film három nő története, akik egy balatoni vitorlásklubból indulnak egy utolsó őszi vitorlázásra, kihasználva a jó időt. >>>
Szélcsend
magyar film 2009
dráma

A film három nő története, akik egy balatoni vitorlásklubból indulnak egy utolsó őszi vitorlázásra, kihasználva a jó időt. Ketten közülük testvérek, a harmadik pedig a fiatalabb lány barátnője.

A dolog idillien indul, a tó közepén úgy döntenek, élvezik egy kicsit az őszi Balaton nyugalmát. Napozás közben pezsgőt bontanak. Nagy nevetések közepette asszociációs játékot játszanak, de Anikó, az idősebb nővér egyre kevésbé tudja visszafogni gunyoros és keserû természetét. A játék egyre gonoszabbá válik, és a lepel, ami a valódi viszonyokat és problémákat takarja, időnként fellebben egy-egy dermesztő pillanatra.

Szép lassan feltárul előttünk a három lány zavaros kapcsolata, az elhallgatásokból, hazugságokból álló múltjuk. Egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a tragédia elkerülhetetlen. Ezen a gyönyörű napon mindnyájuk élete kilép eddigi medréből, és visszavonhatatlanul megváltozik.

Szereplők: Kováts Adél, Pálmai Anna, Kovács Patrícia
Rendező: Sas Tamás
Forgatókönyvíró: Csikesz Judit
Operatőr: Sas Tamás
Rendezőasszisztens: Ranschburg Edit
Producer: Faragó Attila
Hangmérnök: Tőzsér Attila, Hammer Zsolt, Jávorka Ádám
Gyártásvezető: Szántó Gábor
Vágó: Major Klára
Forgalmazza: GreenWorks
Hossz: 91 perc

Mozipremier: 2010. április 1.

  • Ehhez a cikkhez: Szélcsend jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozipremierekMozifilmek