Vígjáték: Itt is, ott isMozifilmek
Itt is, ott is (Tamo i ovde / Here and There) Robert (David Thornton), a megtört középkorú New York-i férfi egy nap kilakoltatva találja magát lakásából.

Itt is, ott is

Tamo i ovde / Here and There

szerb, amerikai, német film (2009)
dráma, vígjáték

Robert (David Thornton), a megtört középkorú New York-i férfi egy nap kilakoltatva találja magát lakásából. Felbéreli Branko-t (Branislav Trifunovic), a fiatal szerb bevándorlót, hogy segítse ki őt. Branko éppen kétségbeesetten próbálja barátnőjét, Ivana-t (Jelena Mrdja) Szerbiából az USA-ba juttatni, de a lány számára lehetetlenség vízumot szerezni.

Ezért Branko ajánlatot tesz Robertnek: kifizeti Robert Szerbiába való utazását és azt, hogy elvegye Ivana-t feleségül, aki így vízumhoz juthat. Robert, mivel mindenképpen pénzre van szüksége, beleegyezik ebbe. Mialatt Szerbiában várja, hogy megérkezzen a pénz hátralevő része, napjait Olgával (Mirjana Karanovic), Ivana édesanyjával tölti.
Olga azonban nem tud a tervről. Robertet egyszerűen úgy mutatják be neki, mint Branko New York-i barátját. Ezalatt Branko azon ügyködik, hogy összeszedje a maradék pénzt, azonban valaki ellopja legfőbb munkaeszközét, a teherautóját. Kétségbeesésében hívja fel Robertet, hogy elmondja, mi történt és hogy megkérje, maradjon még Szerbiában. Robert kikel magából, ugyanakkor néhány romantikus szituációt követően Olga és Robert szerelembe esnek.

Rügyező kapcsolatukat Ivana zavarja meg, amint szörnyű hírt közöl: Brankot letartóztatták és fény derült Robert mibenlétére is. Az amerikai férfi felhívja egy New York-i barátját, hogy hozza ki Brankot a börtönből. Olga felajánlja, hogy kifizeti azt a pénzt, amivel Branko tartozik neki. Robert vonakodik, de elfogadja. Ivana azt akarja, hogy Robert vegye feleségül, hogy New York-ba mehessenek. Amikor Robert és Ivana megérkeznek New Yorkba, Branko várja őket a reptéren. Branko teherautójában utaznak a városközpontba. Mialatt Ivana Manhattan-ről áradozik, Robert szomorúan gondol vissza Belgrádra.


Szereplők:
David Thornton, Mirjana Karanovic, Cyndi Lauper, Branislav Trifunovic, Antone Pagan, Jelena Mrdja, Max King, Fredda Lomsky
Rendező: Darko Lungulov
Forgatókönyv: Darko Lungulov
Operatőr: Mathias Schöningh
Vágó: Dejan Urosevic
Zene: Dejan Pejovic
Gyártó: KinoKamera, Penrose Film
Forgalmazza: Cirko Film - Másképp Alapítvány
Korhatár: 12
Hossz: 85 perc

IMDb

Hazai Mozipremier: 2010. március 25.
  • Ehhez a cikkhez: Itt is, ott is jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozifilmekMozipremierek