Életrajz: MilarepaMozifilmek
A történet egy valóban létező személy, a 11. században élt, a tibeti buddhisták számára rendkívüli jelentőségű Milarepa kivételes életét meséli el. >>>
Milarepa
bhutáni film 2006
életrajzi, dráma

A történet egy valóban létező személy, a 11. században élt, a tibeti buddhisták számára rendkívüli jelentőségű Milarepa kivételes életét meséli el.

A mozi első részben a fiatal és tudatlan Mila Thöpagát (Jamyang Lodro) családjának tragédiája a fekete mágia világába sodorja. Megalázott anyja kérésére kitanulja az okkult tudományokat, és pusztító viharokkal, emberéletek kioltásával leckézteti meg a kapzsi rokonokat, s az igazságtalanságok felett szemet hunyó falubelieket. Mila azonban megretten tettei súlyától és megfogadja, hogy élete hátralévő részében kizárólag a jót szolgálja...

Milarepa

Milarepa

Harmincnyolc évesen, hogy gonosz cselekedeteiért bűnbocsánatot nyerjen, a tibeti buddhizmus nagy mesterének, Marpának a tanítványává szegődik. Anyja halála után egy barlangba vonult vissza, ahol élete hátra levő részét meditációval töltötte… Milarepa 84 éves korában halt meg. Tibet nagy jógiját elhamvasztották, népe ma is tiszteli és dicsőíti.

Milarepa a bkargjudpa (az ige hagyományozását követő) lámaista irányzat megalapítója, és egyben a legnagyobb tibeti költők egyike volt.


Szereplők:
Orgyen Tobgyal, Kelsang Chukie Tethtong, Jamyang Lodro, Jamyang Nyima
Rendező: Neten Chokling
Forgatókönyv: Neten Chokling
Operatőr: Paul Warren
Vágó: Suzy Elmiger
Zene: Joel Diamond
Gyártó: Shining Moon Productions
Forgalmazza: Best Hollywood
Hossz: 90 perc

Hivatalos weboldal
IMDb

Hazai Mozipremier: 2010 március 25.

  • Ehhez a cikkhez: Milarepa jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozipremierekMozifilmek